Terug naar nieuwsoverzicht

Viertraps powershift in nieuwe Valtra A-serie

De Nieuwe Valtra A van de vijfde generatie: nu met 2- en 4-traps powershift leverbaar. Foto's: Valtra

In het kader van het 70 jaar bestaan van Valtra, introduceert Valtra de vernieuwde A-serie. Deze vijfde generatie krijgt een 4-traps powershift en wordt daarmee veel aantrekkelijker voor de Nederlandse en Belgische markt.

Valtra komt met een nieuwe A-serie als opvolger van de vierde generatie Valtra A die Valtra introduceerde in 2017. Ten opzichte van de serie die in 2017 werd geïntroduceerd is het cabine-interieur een tikje luxer en is er een twee- en viertraps powershiftbak leverbaar. Daarmee wordt de A-serie als kleine en lichte trekker een stuk interessanter voor de Nederlandse veehouder en akkerbouwer. De A-serie omvat in totaal zeven modellen, van de kleinste A75 tot de grootste A135. De cijfers in het typenummer staan voor het motorvermogen in pk‘s.

Basis Valtra A in het rood

De standaard versie met handgeschakelde bak (12V/12A) is leverbaar voor alle typen van de A75 tot de A135. Optioneel zijn de kleinste 3 modellen (A75/A85/A95) met een driecilinder motor voorzien van een tweetraps powershift, de HiTech2. Met de HiTech2 verdubbelt het aantal keuzes tot 24 voor- en 24 achteruit. Trekkers met de basis-transmissie zijn enkel leverbaar in een rode kleur af fabriek.

Valtra A met viertraps powershift

De vier grootste modellen, van A105 tot A135 hebben een viercilinder Agco-motor. Nieuw daarin is dat de A105 en de A115 kunnen uitgerust worden met de nieuwe HiTech4 viertraps powershift. Detail: het zijn ook enkel deze modellen die leverbaar zijn in alle zeven kleurenopties.

Lees verder onder de foto

Twee van de zeven nieuwe A-serie modellen zijn leverbaar met de viertraps powershift. Laatste zullen vooral aftrek vinden in de Benelux.

Twee van de zeven nieuwe A-serie modellen zijn leverbaar met de viertraps powershift. Laatste zullen vooral aftrek vinden in de Benelux.

Start in de lente

De vijfde generatie A-serie heeft een iets aangepast cabine-interieur met armleuningbediening. Af fabriek zijn nieuwe opties leverbaar zoals een dubbel-leiding remsysteem en een LED-verlichtingspakket. Valtra verwacht de productie van de nieuwe A-serie op te starten in de lente van 2021, en dan start ook de uitlevering. De trekkers worden deels geassembleerd in China en deels in de Finse hoofdvestiging in Suolahti.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-machines inmiddels al een week stil ligt.
Afbeelding artikel

Stapt Poppe over van Steyr naar Valtra?

De Merkenwissel-rubriek stelt lezers in staat om zelf eens een ander merk te testen. Valtra-importeur Mechan Groep stelde een gloednieuwe G135...
Afbeelding artikel

Proefconcept voor gericht sproeien op individueel plantkiempje

AGCO werkt samen met Bosch, BASF en Raven aan een nieuw proefconcept voor gericht sproeien dat een precieze toepassing tot op...
Beheer
WP Admin