Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop 2020 bijna 300 stuks lager tot en met november

De trekkerverkopen in 2020 blijven achterlopen op het voorgaande jaar. Tot en met november verkochten de dealers 2.104 trekkers, dat waren er een jaar eerder nog 2.386. In november werden 161 trekkers verkocht, tegen 172 een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom. De verkoopaantallen liggen ver onder het gemiddelde in de voorgaande vijf jaar, dat lag op 2.366.

Het ziet er dan ook niet naar uit dat in de maand december de achterstand is ingelopen. Een belangrijke oorzaak is de coronapandemie. Dat zorgde enerzijds voor productieproblemen, maar heeft ook invloed op de investeringsbudgetten van boeren en loonwerkers.

John Deere aan kop

De verkoopcijfers per merk worden met een jaar vertraging gepubliceerd vanwege mededingingseisen. Tot en met november 2019 staat John Deere duidelijk op de eerste plaats met 628 verkochte trekkers, vooral door een flinke spurt in oktober. New Holland bezet positie 2 met 401 verkochte trekkers. Fendt stond in de eerste maanden van 2019 nog op 1, tot en met november komt het Duitse merk uit op positie 3 met 371 verkochte trekkers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Aantal verkochte trekkers in 2022 loopt 4% achter op 2021

In de eerste drie kwartalen van 2022 zijn 1.968 trekkers verkocht in Nederland; 4% minder dan in 2021.
Afbeelding artikel

Verkoop trekkers blijft achter in eerste halfjaar 2022

Fedecom publiceert verkoopgegevens van trekkers in het eerste halfjaar van 2022. De verkoop blijft achter ten opzichte van 2021.
Afbeelding artikel

Video | Unieke antieke trekkers aan het werk in Toldijk

​​​​​​​Volop oude trekkers en landbouwwerktuigen waren te zien tijdens Het Agrarisch Verleden Herleeft in Toldijk (Gld.).
Beheer
WP Admin