fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop 2020 bijna 300 stuks lager tot en met november

De trekkerverkopen in 2020 blijven achterlopen op het voorgaande jaar. Tot en met november verkochten de dealers 2.104 trekkers, dat waren er een jaar eerder nog 2.386. In november werden 161 trekkers verkocht, tegen 172 een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom. De verkoopaantallen liggen ver onder het gemiddelde in de voorgaande vijf jaar, dat lag op 2.366.

Het ziet er dan ook niet naar uit dat in de maand december de achterstand is ingelopen. Een belangrijke oorzaak is de coronapandemie. Dat zorgde enerzijds voor productieproblemen, maar heeft ook invloed op de investeringsbudgetten van boeren en loonwerkers.

John Deere aan kop

De verkoopcijfers per merk worden met een jaar vertraging gepubliceerd vanwege mededingingseisen. Tot en met november 2019 staat John Deere duidelijk op de eerste plaats met 628 verkochte trekkers, vooral door een flinke spurt in oktober. New Holland bezet positie 2 met 401 verkochte trekkers. Fendt stond in de eerste maanden van 2019 nog op 1, tot en met november komt het Duitse merk uit op positie 3 met 371 verkochte trekkers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerverkoop in India bereikt recordhoogte

​In 2023 zijn in India in totaal 915.474 nieuwe trekkers verkocht. Dat is een record. Mahindra is marktleider op de Indiase...
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Afbeelding artikel

Fendt in 2023 marktleider in Duitse trekkerverkoop

In het vermogenssegment boven 50 pk heeft de Duitse machinefabrikant Fendt ruim 25% van alle trekkers verkocht in 2023.
Beheer
WP Admin