Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop 2020 bijna 300 stuks lager tot en met november

De trekkerverkopen in 2020 blijven achterlopen op het voorgaande jaar. Tot en met november verkochten de dealers 2.104 trekkers, dat waren er een jaar eerder nog 2.386. In november werden 161 trekkers verkocht, tegen 172 een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom. De verkoopaantallen liggen ver onder het gemiddelde in de voorgaande vijf jaar, dat lag op 2.366.

Het ziet er dan ook niet naar uit dat in de maand december de achterstand is ingelopen. Een belangrijke oorzaak is de coronapandemie. Dat zorgde enerzijds voor productieproblemen, maar heeft ook invloed op de investeringsbudgetten van boeren en loonwerkers.

John Deere aan kop

De verkoopcijfers per merk worden met een jaar vertraging gepubliceerd vanwege mededingingseisen. Tot en met november 2019 staat John Deere duidelijk op de eerste plaats met 628 verkochte trekkers, vooral door een flinke spurt in oktober. New Holland bezet positie 2 met 401 verkochte trekkers. Fendt stond in de eerste maanden van 2019 nog op 1, tot en met november komt het Duitse merk uit op positie 3 met 371 verkochte trekkers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere populairste trekker onder akkerbouwers

AgriDirect vroeg ruim 2.000 Nederlandse akkerbouwers naar hun voorkeur voor een trekkermerk.
Afbeelding artikel

Stemming mechanisatiebranche over algemeen positief

Fabrikanten, importeur en dealerbedrijven die actief zijn in de agrarische groenbeheer en bedrijfslogistiek zijn positief gestemd over de bedrijfseconomische ontwikkelingen van...
Afbeelding artikel

Jong materiaal is roofgoed

De handel in gebruikte trekkers en werktuigen loopt vlot. Vooral de vraag naar mooi materiaal is groter dan het aanbod, en...
Beheer
WP Admin