fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Transmissie-luxe verkrijgbaar op meer JCB-verreikers

JCB’s DualTech VT is voortaan ook een optie voor de Agri Super-typen van de Serie III-verreikers, en komt zo binnen het bereik van meer boerenbedrijven en loonwerkers.

JCB geeft zijn III-serie over de hele linie een upgrade met verbeterde specificaties. De fabrikant verdeelt zijn vele modellen over drie hoofdtypen: als basis is er de Agri, met meer mogelijkheden volgt de Agri Super, en een toplijn is er onder de naam Agri Extra. Tot dusver was de DualTech VT-transmissie alleen bij laatstgenoemd niveau als optie te bestellen.

Deze versnellingsbak combineert twee technieken: hydrostatische aandrijving bij lagere snelheden tot 19 km/u, en een mechanische powershift daarboven. Dit levert een fijner gebruiksgemak en een betere brandstofefficiëntie op. De DualTech VT is voortaan ook als optie te krijgen bij Agri Super-modellen, en zelfs bij de vorig jaar gepresenteerde kleine Agri 532-60.

Schonere, sterkere motor

Er kwam een nieuwe motor, de 4,8 liter JCB DieselMAX, waarmee de verreikers weer een stapje schoner zijn (emissiefase V). De uitlaatgassen verlaten de machine niet meer via een pijp maar via een rooster, wat het zicht naar rechtsachter verder verbetert. Bij de Agri blijft het aantal pk’s en Nm’s gelijk op 109 pk en een koppel van maximaal 516 Nm; de Agri Super gaat van 125 naar 130 pk (max. 550Nm) en de Xtra promoveert van 140 naar 150 pk en wint 7% aan koppel: 600 Nm.

Veel transmissiekeuze

Basistype Agri krijgt als gezegd niet de traploze transmissie; wel is de oude standaardbak vervangen door de TorqueLock 4. Dit is een viertraps powershift met blokkering van de koppelomvormer in de vierde versnelling voor energiezuinig rijden op de weg. De maximale rijsnelheid is 40 km/u, zoals bij alle transmissie-opties. De Agri Super is te bestellen met de Dualtech VT, met de Powershift met vier versnellingen of met de AutoShift met zes versnellingen. Bij de Extra is het kiezen tussen AutoShift en DualTech VT.

Auto Stop

Ook nieuw is de Auto Stop-functie: als de verreiker een (instelbare) tijd stationair draait, slaat automatisch de motor af onder de aanname dat de chauffeur met andere zaken bezig is. Deze functie kan het brandstofverbruik verder terugdringen. Alle Serie III-modellen hebben een op de stoel gemonteerde joystick voor de bediening. Airco is optie bij de Agri en Agri Super en standaard op de Extra (optie hier is automatische temperatuurregeling). Bij niveau Super is verder Smooth Ride-giekvering als optie verkrijgbaar.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de New Holland

Er zit geen knop of functie te veel in de New Holland: de verreiker is eenvoudig en simpel. En sterk! Het...
Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de Merlo

De Merlo is anders – in veel opzichten. Zonder twijfel: de Italianen maken een machine met toptechniek, en dat bewijzen de...
Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de Manitou

Wie zit in de Manitou, zit als een vorst en voelt zich dat ook. De Manitou straalt kwaliteit uit. Sommige meetresultaten...
Beheer
WP Admin