Terug naar nieuwsoverzicht

Team Uncle Duck: Nieuwkomer met topmateriaal

In 2019 stond tijdens de wedstrijd in Putten een nieuwe trekker op de baan: Uncle Duck. Die zorgde voor wel heel verrassende prestaties. Het team onder leiding van Couzijn van Heuvelen bouwde een trekker van topmateriaal. Wij zijn benieuwd hoe die in elkaar steekt en brachten een bezoek. “Het begon allemaal toen de Amerikaanse Rat Poison in Nederland was”, begint teamleider Couzijn van Heuvelen. Deze zeer succesvolle Mini Unlimited stond meerdere keren op de Nederlandse banen en liet zien


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

In beeld: Tractorpulling Assen

Het is zeldzaam om in November nog naar een Tractorpullingwedstrijd te gaan. Maar gelukkig zijn er prachtige indoorlocaties en daar is...
Afbeelding artikel

Eindelijk weer naar tractorpulling

Na bijna twee jaar is er dan eindelijk weer een tractorpullingwedstrijd waar je als publiek naar toe mag. Power Valley in...
Afbeelding artikel

Tractorpulling Zele, een dijk van een wedstrijd

Onder een stralende zon organiseerde Tractorpulling Zele op 15 augustus een dijk van een wedstrijd. Deelnemers kwamen uit België, Nederland en...