fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ploeger komt met vierwielige zelfrijder

Ploeger Machines BV uit Roosendaal (N.-Br.) komt met een nieuwe, vierwielige zelfrijdende mesttank. De nieuwe vierwieler komt in het assortiment naast de drie- en vijfwielers.

Ploeger Machines komt dit najaar op de markt met een nieuwe vierwielige zelfrijder met een 22 kuub grote mesttank. Het is een doorontwikkeling op de AT4103-driewieler (16 kuub) en de AT5105-vijfwieler (met 26 kuub tankinhoud). De fabrikant zegt hiermee in te spelen op vraag vanuit klanten die gecharmeerd zijn van het vierwieler-concept. De vier grote wielen zorgen, in combinatie met hondengang-besturing, volgens de fabrikant voor een lage bodemdruk.

Bekende genen

Op het chassis na, is de machine vooral gebouwd met componenten die ook in de drie- en vijfwielige zelfrijders zitten. Zo levert een Scania-motor 550 pk en die drijft een ZF-cvt-transmissie aan. De machine krijgt twee Kessler-assen en een Claas-cabine. Ook het mestsysteem is net als bij de andere twee zelfrijders een Börger-mestpomp met Vogelsang-voorsnijder en de bekende polyester tank.

Presentatie tijdens Agritechnica

Op dit moment gaat het nog om een prototype. Komende zomer gaat Ploeger ermee het veld in, om praktijkervaring op te doen. Ploeger verwacht de vierwieler officieel te introduceren tijdens de Agritechnica (november 2021), en verwacht de machines begin 2022 te kunnen uitleveren.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Digitaal realtime vervoersbewijs rVDM vervangt papieren mestbon

Vanaf 1 januari 2023 geef je het mestvervoer door met een realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest (rVDM).
Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Beheer
WP Admin