Terug naar nieuwsoverzicht

Ploeger komt met vierwielige zelfrijder

Ploeger Machines BV uit Roosendaal (N.-Br.) komt met een nieuwe, vierwielige zelfrijdende mesttank. De nieuwe vierwieler komt in het assortiment naast de drie- en vijfwielers.

Ploeger Machines komt dit najaar op de markt met een nieuwe vierwielige zelfrijder met een 22 kuub grote mesttank. Het is een doorontwikkeling op de AT4103-driewieler (16 kuub) en de AT5105-vijfwieler (met 26 kuub tankinhoud). De fabrikant zegt hiermee in te spelen op vraag vanuit klanten die gecharmeerd zijn van het vierwieler-concept. De vier grote wielen zorgen, in combinatie met hondengang-besturing, volgens de fabrikant voor een lage bodemdruk.

Bekende genen

Op het chassis na, is de machine vooral gebouwd met componenten die ook in de drie- en vijfwielige zelfrijders zitten. Zo levert een Scania-motor 550 pk en die drijft een ZF-cvt-transmissie aan. De machine krijgt twee Kessler-assen en een Claas-cabine. Ook het mestsysteem is net als bij de andere twee zelfrijders een Börger-mestpomp met Vogelsang-voorsnijder en de bekende polyester tank.

Presentatie tijdens Agritechnica

Op dit moment gaat het nog om een prototype. Komende zomer gaat Ploeger ermee het veld in, om praktijkervaring op te doen. Ploeger verwacht de vierwieler officieel te introduceren tijdens de Agritechnica (november 2021), en verwacht de machines begin 2022 te kunnen uitleveren.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet komt met vierwielige mestzelfrijder

Machinefabrikant Frans Vervaet uit Biervliet (Zl.), bouwer van onder andere de Hydro Trike-mestzelfrijders, komt nu met een vierwielige zelfrijder. Vervaet presenteert...
Afbeelding artikel

Eland Machines: “We gaan voor lichte en onderhoudsarme bemesters”

Sinds eind 2020 is er een nieuw Nederlands merk in bemesters: Eland Machines in Nijbroek. Drijvende kracht achter het bedrijf zijn...
Afbeelding artikel

Evers breidt Duodisc bemester-serie uit

Evers Agro uit Almelo heeft de Duodisc-serie naar beneden uitgebreid. Vanaf nu zijn werkbreedtes van 4 tot 18 meter beschikbaar. Tot...