fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Marktanalyse: waarde van een Joskin 40-kuub silagewagen

Foto: Wouter van Assendelft

Een nieuwe 40-kuub wagen koop je ruwweg vanaf zo’n € 45.000. Voor doseerwalsen komt er nog een keer € 3.500 tot € 4.500 bij. Een silagewagen schrijft relatief weinig af, omdat het eenvoudige techniek is. Je kunt op het oog goed beoordelen hoe goed de wagen nog is; en wat versleten is, is ook weer eenvoudig te vervangen.

Zowel de oudjes als de jonge wagens gaan vlot van de hand. En wat ook opvalt: ze schrijven relatief weinig af. De prijs hangt vooral af van de staat. Een knappe wagen die 20 jaar oud is, wordt nog voor ruwweg de helft van de prijs van een nieuwe verkocht. In deze grafiek staat het prijsverloop van de Joskins Silo Space 20/40. Dat is de veel verkochte tandemas-uitvoering. Onlangs werden deze wagens opgevolgd door de Silo Space2. Deze hebben een bewegend kopschot dat onder een hoek staat, een zelfdragende bakopbouw en standaard een hydraulisch geveerd onderstel.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Joskin Polska breidt vestiging uit

Joskin Polska vergroot zijn opslagcapaciteit met de bouw van een nieuwe opslaghal in het Poolse Trzcianka.
Afbeelding artikel

Machines leasen? Financial lease is ongekend populair

80% van de duurdere machines wordt geleased. TREKKER duikt in de wereld van leasevormen en geeft inzicht in leasetarieven van trekkers.
Afbeelding artikel

Welk materieel kost meer dan € 1 miljoen?

TREKKER shopte rond met een denkbeeldige € 1 miljoen in de portemonnee. Met welke machines kun je dan thuiskomen?
Beheer
WP Admin