Terug naar nieuwsoverzicht

Apk gericht op de transporttrekkers

De aankomende apk-plicht is er voor trekkers die harder kunnen rijden dan 40 km/u. Echter, je mag wettelijk nergens in Nederland harder rijden dan 40 km/u. Hoe zit het nu, en wat is wijsheid? TREKKER dook in de materie van de apk-wetgeving. Vanaf 1 mei 2021 geldt de apk-plicht voor bepaalde landbouw- en bosbouwtrekkers. De landbouwvoertuigen die vóór 1 januari 2021 in gebruik zijn genomen kunnen in de conversieperiode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 geregistreerd worden. Tijd


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Top 10 meest gestelde vragen over APK3

Per 1 januari 2021 zijn wijzigingen van de Wegenverkeerdwet doorgevoerd. Onder de wijzigingen vallen onder andere de registratie, kentekening en maximumrijsnelheid...
Afbeelding artikel

Top 10 meest gestelde vragen over het trekkerkenteken

Vanaf 1 januari 2021 mag je 40 km/u rijden met een trekker, mits je trekker en eventueel aanhanger zijn geregistreerd en...
Afbeelding artikel

Trekkerkentekens: voertuigregistratie en wat heb ik nodig? (deel 3)

In de periode van 1 januari t/m 31 december 2021 moet iedere eigenaar van een bestaand landbouwvoertuig die gebruik wil maken...

0/0 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.