Terug naar nieuwsoverzicht

Vlastuin bouwt omkeerinrichting in John Deere 6R-serie

Foto: Vlastuin Mechanisatie

Dankzij de omkeerinrichting van het Gelderse mechanisatiebedrijf Vlastuin kunnen chauffeurs hun stoel 180 graden draaien. Voor het bedienen van machines achter John Deere trekkers hoeven bestuurders voortaan niet meer in een gedraaide houding op hun stoel te zitten.

Vlastuin Mechanisatie is al sinds 2015 bezig met een draaibare stoel in de 6R serie van John Deere Tractoren. Het afgelopen jaar heeft de omkeerinrichting meer vorm gekregen aldus bedrijfsleider Barend van Dijk. De bestaande afwerking wordt vervangen door polyester kappen die ontworpen zijn door Vlastuin Mechanisatie.

CommandARM vaak gebruikt

Vaak wordt de omkeerinrichting samen gebruikt met de CommandARM van John Deere. Dan draait de gehele bedieningsconsole van de trekker mee. Vlastuin vult deze console aan met joysticks waarmee bijvoorbeeld een kraan achterop de trekker bediend kan worden. Een omkeerinrichting inbouwen bij een trekker die uitgerust is met een handgeschakelde PowerQuad transmissie is ook geen probleem volgens van Dijk. Voor het sturen van de trekker kon er voorheen alleen gekozen worden voor joystick besturing. Naast pedalen kun je tegenwoordig bij Vlastuin Mechanisatie ook al kiezen voor een klein stuurtje achterin de cabine.

Vooral boomkwekerijsector

De omkeerinrichting wordt volgens van Dijk veel gebruikt in de boomkwekerijsector. Voor trekkers die uitgerust zijn met een kraan of ander werktuig waarbij continue zicht aan de achterzijde nodig is biedt de omkeerinrichting een perfecte oplossing. Op deze manier kan er efficiënter en comfortabeler gewerkt worden. Met de omkeerinrichting kunnen zowel voor- als achteruitrijdend machines bediend worden.

Binnen 14 dagen ingebouwd

Op dit moment zijn er tussen de 10 en 15 John Deere 6R trekkers uitgerust met een omkeerinrichting van Vlastuin Mechanisatie. Het inbouwen van een omkeerinrichting neemt ongeveer 14 dagen in beslag.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere HarvestLab-sensor ook leverbaar op maaidorsers

De HarvestLab 3000-NIR-sensor van John Deere is nu ook ook geschikt voor gebruik op maaidorsers.
Afbeelding artikel

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De volledig elektrische en autonome John Deere 100 pk-trekker rijdt op batterijen.
Afbeelding artikel

Autonome elektrische John Deere in 2026 op Australische markt

John Deere is van plan om zijn autonome elektrische trekker in 2026 in Australië op de markt te brengen.
Beheer
WP Admin