fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dubex: ’We mogen niet klagen binnen nederlandse markt’

Jan Thijms (52), manager verkoop bij Dubex.

Spuitmachinefabrikant Dubex beleefde in 2018 een pittig jaar met een faillissement, gevolgd door een doorstart. Hoe gaat het nu met Dubex? We spraken met Jan Thijms (52), die sinds eind 2019 de verkoop verzorgt.

Wat is er veranderd sinds de doorstart?

“Toen ik begon bij Dubex had het bedrijf al enkele dingen veranderd. De spuittechniek is goed, maar het uiterlijk van de machines mocht moderner. De kleurstelling van de spuiten veranderde voor mijn komst al van geel naar zwart-geel. In het uiterlijk zijn de modellen nu gestroomlijnder geworden. Daarnaast kondigden we najaar 2020 de herintroductie van de Spector-zelfrijder aan. Die machine verdween ongeveer zes jaar geleden uit ons programma vanwege weinig vraag, maar sinds de doorstart kwam er weer vraag naar deze zelfrijder. De eerste wordt, zoals het nu lijkt, in het voorjaar van 2021 geleverd.”

Is er, naast de machines, nog meer veranderd?

“De organisatie is nu zo ingericht dat we sneller over zaken kunnen beslissen. Zo is de eerste man in de fabriek ook de tweede man in het bedrijf. Dat maakt dat we beslissingen nu veel sneller kunnen nemen. Bijvoorbeeld over een herintroductie van de Spector. Nu kregen we de vraag, we konden het maken, dus we gaan het doen.”

Ben je tevreden over hoe het nu gaat?

“Binnen de Nederlandse markt mogen we niet klagen. We zitten weer op het marktaandeel van voor het faillissement, de fabriek groeide van 15 naar 25 man personeel. De volgende stap is verder groeien. We hebben graag wat meer vet op de botten. Nu investeren we vooral in het bedrijf. Daarnaast zien we graag meer orders uit het buitenland. Daarom hebben we nu weer een vertegenwoordiger die de Duitse markt voor zijn rekening neemt. Die taak lag ook bij de Nederlandse vertegenwoordiger.”

En de toekomst?

Een deel van ons bestaansrecht is dat we ook een stuk van de markt kunnen bedienen dat niet door de massa wordt geproduceerd. Zoals specifieke wensen van de klant. Dat blijven we doen. De komende jaren willen we ons meer richten op het verfijnen van de techniek voor plaatsspecifiek werken, en het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dat kunnen we nu al, maar we willen en moeten dat blijven verbeteren.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AP Machinebouw neemt Dubex over

Machinefabrikant AP Machinebouw neemt spuitfabrikant Dubex uit het Groningse Stadskanaal over. Dat melden de beide machinefabrikanten. De overname komt mede door...
Afbeelding artikel

Spector zelfrijder terug in programma Dubex

De zelfrijdende Spector veldspuit van Dubex komt terug na een afwezigheid van ongeveer 6 jaar. Het gaat om de Spector AR...
Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Beheer
WP Admin