fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prijsverloop van de Challenger MT765

De Challenger MT700-serie is voor Nederland het meest gangbaar onder de Challengers. Er draaien er zo’n veertig in ons land. Een deel is nieuw verkocht door de importeur. In het verleden zijn ook wel gebruikte Challengers geïmporteerd uit Canada en de VS.

Ze worden in Canada en de VS nog altijd gebouwd en veelvuldig verkocht. Ook gebruikt is er dus aanbod, en opgeteld met de zeer gunstige dollarkoers werden er rond 2008 veel grijs geïmporteerd.

Feiten en cijfers

De Challengers – laten we ze zo even noemen – zijn al lang op de markt. In deze grafiek zetten we specifiek het waardeverloop uiteen van de MT765-modellen met CAT-motoren, dus van de generaties A, B, C en D. Drie redenen: voor Nederlandse potentiële kopers is dit qua formaat de meest courante serie, er is voldoende aanbod in West-Europa, en er is voldoende handelsdata om een goed beeld te schetsen van het waardeverloop.

De MT700 kwam in 2001 op de markt, ongeveer tegelijk met de overname van Challenger door Agco. De serie is niet meer als Claas verkocht in Europa, die samenwerking stopte in dezelfde periode. De serie werd verschillende keren vernieuwd, allemaal hebben ze de CAT-powershiftbak en -motoren. Een nieuwe MT765D kostte in 2012 zo’n € 314.800 bruto. De waardedaling is dus behoorlijk, wat de trekker als occasion wellicht interessant maakt.Lees het hele artikel in Trekker 385

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

In beeld: De Challenger-sleuventrekker

Deze Challenger trekt een sleuf in Velsen (N.-H.) en legt er een buis in, waar naderhand glasvezel in wordt gestoken. Loonwerker...
Afbeelding artikel

JCB Fastrac in Schlüter-kleuren wordt geveild

Het Duitse Agravis Technik uit Meppen heeft een JCB Fastrac in Schlüter-kleuren gestoken. De trekker wordt eind februari online geveild. Agravis...
Afbeelding artikel

Exoot van de maand: Deutz WKM Unsinn

Een bijzondere verschijning is deze Deutz WKM Unsinn-bietenschoner en -lader. De machine bedoeld om (voeder)bieten over te laden en meteen te...
Beheer
WP Admin