fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lichtjestoer rond Zeewolde

Akkerbouwers en veehouders rond Zeewolde hielden 12 december een lichtjestour door de omgeving om een vrolijke draai te geven aan het bijna voorbije jaar.

 

Een positief eindsignaal voor een jaar waar de meesten van ons toch met gemengde gevoelens op terug zullen kijken. Dat was de gedachte van een clubje agrariërs rond Zeewolde in Flevoland, en als ‘medicijn’ bedachten ze een vrolijke lichtjestour. Met zestien trekkers en zowat 30 man/vrouw uit Zeewolde, Dronten, Biddinghuizen en Lelystad ging het op pad. De trekkers zijn opgetuigd met massa’s lampjes op batterijen. Gekocht bij de Action en dat soort winkels, zegt deelnemer Jorn van de Vijver.

Lees verder onder de foto

Positief rijtje trekkers op de baan.

Positief rijtje trekkers op de baan.

En ze waren net op tijd, want de maandag na de 4 uur durende toertocht ging Nederland weer op slot wegens corona. Maar de vele reacties waren ‘hartstikke positief’! De tocht zou een verrassing moeten blijven en was officieel niet aangekondigd om te voorkomen dat veel mensen samen zouden stromen, wat tegen het coronabeleid zou zijn. Maar zoals dat gaat, lekte het uiteindelijk toch uit en was er best veel publiek.

Lees verder onder de foto

Verzamelen geblazen...

Verzamelen geblazen…

De reacties waren allemaal positief, vertelt Jorn, en dat was precies de bedoeling: tegenover de trekkeracties rond het boerenprotest afgelopen jaar dit keer een hartverwarmende rij trekkers op de weg. Het is zo in de smaak gevallen dat er al stemmen opgaan om volgend jaar weer te gaan toeren.

 

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tractor Kerstrun Geel een groot succes

In het Belgische Geel reden op zaterdag 18 december 78 verlichte trekkers langs een 17 kilometer lange route. Duizenden inwoners proefden...
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Afbeelding artikel

13 zodenbemesters met werkbreedtes van 8 tot 9 meter

Met 13 merken is het aanbod aan zodenbemesters in het segment tot 9 meter groot. TREKKER speurde de markt af en...
Beheer
WP Admin