Terug naar nieuwsoverzicht

Trekker-lezer van de maand: Boy Sanders

Elke maand zetten we een lezer van Trekker in de spotlight, in de rubriek Lezer van de Maand. Deze maand is het de beurt aan Boy Sanders (67) uit Asten (N.-Br.). Boy is werkzaam in het vrachtvervoer en leest Trekker sinds 2016.

Maken we eigenlijk nooit mee, een Lezer van de maand zonder eigen trekker. Leg uit!

Ik heb wel sympathie voor de landbouw, kwam in mijn jeugd geregeld bij vriendjes thuis op de boerderij. En je ziet natuurlijk overal wat rondrijden. Altijd veel interesse in de techniek gehad. Maar zelf kom ik niet uit de sector, en mijn levensloop is richting het transport gegaan.

Wat doe of deed je?

Ik heb in de loop der jaren een expeditiekantoor opgezet en uitgebouwd. Trailers hebben we zelf, trekkers niet, die huren we in. Ik ben langzamerhand aan het afbouwen, mijn zoons willen het overnemen. Dus ik heb nu meer tijd voor mijn hobby: miniatuurtrekkers.

Waarom trekkers, en geen vrachtwagens?

Ik heb me er altijd over verbaasd hoeveel techniek daar in zit, veel meer dan in trucks. Die lopen voor bij de emissie-eisen, maar verder … Gps-techniek, automatiek; ik denk dat de meeste burgers geen idee hebben wat ‘jullie’ allemaal kunnen. Heel boeiend.

En nu zit je in je ‘man cave’ tussen 120 kleine trekkertjes. Veel Fendt, zie ik. Favoriet?

Dat merk is toch wel de Rolls Royce onder de trekkers. Heel uitgebreid, altijd een voorloper, zoals met de vario. En kwaliteit! Wil ik ook bij mijn modellen. Dat moet eigenlijk toch wel metaal zijn. Ik koop graag wat van Wiking, Weisse-Toys, ook UH is goed. Het meeste is in 1:32.

En dan elke verjaardag en feestdag jezelf trakteren?

Zo gaat het niet. Ik loop graag beurzen af, de LCN landelijk en regionaal bijvoorbeeld. Als ik iets zie wat me bevalt, dan koop ik het. Beetje handelen, persoonlijk contact, dat is leuk. Via internet is er toch nooit wat af te dingen …

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Fleur Benders

Fleur Benders is opgeleid tot loonwerker, maar runt een transportbedrijf. Naast DAF, Scania en Iveco S-Way staat er een Case Magnum...
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Rindert Kroondijk

Melkveehouder Rindert Kroondijk verricht het serieuzere werk op zijn bedrijf met drie Fendts: een 311, een 415 en een 720 Vario.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jan Kasius

TREKKER-lezer en loonwerker Jan Kasius in Westbroek (U.) begon in 1996 voor zichzelf. De hoofdmoot is infra.
Beheer
WP Admin