fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekker-lezer van de maand: Boy Sanders

Elke maand zetten we een lezer van Trekker in de spotlight, in de rubriek Lezer van de Maand. Deze maand is het de beurt aan Boy Sanders (67) uit Asten (N.-Br.). Boy is werkzaam in het vrachtvervoer en leest Trekker sinds 2016.

Maken we eigenlijk nooit mee, een Lezer van de maand zonder eigen trekker. Leg uit!

Ik heb wel sympathie voor de landbouw, kwam in mijn jeugd geregeld bij vriendjes thuis op de boerderij. En je ziet natuurlijk overal wat rondrijden. Altijd veel interesse in de techniek gehad. Maar zelf kom ik niet uit de sector, en mijn levensloop is richting het transport gegaan.

Wat doe of deed je?

Ik heb in de loop der jaren een expeditiekantoor opgezet en uitgebouwd. Trailers hebben we zelf, trekkers niet, die huren we in. Ik ben langzamerhand aan het afbouwen, mijn zoons willen het overnemen. Dus ik heb nu meer tijd voor mijn hobby: miniatuurtrekkers.

Waarom trekkers, en geen vrachtwagens?

Ik heb me er altijd over verbaasd hoeveel techniek daar in zit, veel meer dan in trucks. Die lopen voor bij de emissie-eisen, maar verder … Gps-techniek, automatiek; ik denk dat de meeste burgers geen idee hebben wat ‘jullie’ allemaal kunnen. Heel boeiend.

En nu zit je in je ‘man cave’ tussen 120 kleine trekkertjes. Veel Fendt, zie ik. Favoriet?

Dat merk is toch wel de Rolls Royce onder de trekkers. Heel uitgebreid, altijd een voorloper, zoals met de vario. En kwaliteit! Wil ik ook bij mijn modellen. Dat moet eigenlijk toch wel metaal zijn. Ik koop graag wat van Wiking, Weisse-Toys, ook UH is goed. Het meeste is in 1:32.

En dan elke verjaardag en feestdag jezelf trakteren?

Zo gaat het niet. Ik loop graag beurzen af, de LCN landelijk en regionaal bijvoorbeeld. Als ik iets zie wat me bevalt, dan koop ik het. Beetje handelen, persoonlijk contact, dat is leuk. Via internet is er toch nooit wat af te dingen …

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jarno Hofsteenge

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger maar is van huis uit monteur. Hij sleutelt graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Gemko van Schaick

Gemko van Schaick is zelfstandig aannemer en werkt met drie minigravers, een minishovel en een Deutz-Fahr van 110 pk met kieper.
Beheer
WP Admin