Terug naar nieuwsoverzicht

Trekker-lezer van de maand: Boy Sanders

Elke maand zetten we een lezer van Trekker in de spotlight, in de rubriek Lezer van de Maand. Deze maand is het de beurt aan Boy Sanders (67) uit Asten (N.-Br.). Boy is werkzaam in het vrachtvervoer en leest Trekker sinds 2016.

Maken we eigenlijk nooit mee, een Lezer van de maand zonder eigen trekker. Leg uit!

Ik heb wel sympathie voor de landbouw, kwam in mijn jeugd geregeld bij vriendjes thuis op de boerderij. En je ziet natuurlijk overal wat rondrijden. Altijd veel interesse in de techniek gehad. Maar zelf kom ik niet uit de sector, en mijn levensloop is richting het transport gegaan.

Wat doe of deed je?

Ik heb in de loop der jaren een expeditiekantoor opgezet en uitgebouwd. Trailers hebben we zelf, trekkers niet, die huren we in. Ik ben langzamerhand aan het afbouwen, mijn zoons willen het overnemen. Dus ik heb nu meer tijd voor mijn hobby: miniatuurtrekkers.

Waarom trekkers, en geen vrachtwagens?

Ik heb me er altijd over verbaasd hoeveel techniek daar in zit, veel meer dan in trucks. Die lopen voor bij de emissie-eisen, maar verder … Gps-techniek, automatiek; ik denk dat de meeste burgers geen idee hebben wat ‘jullie’ allemaal kunnen. Heel boeiend.

En nu zit je in je ‘man cave’ tussen 120 kleine trekkertjes. Veel Fendt, zie ik. Favoriet?

Dat merk is toch wel de Rolls Royce onder de trekkers. Heel uitgebreid, altijd een voorloper, zoals met de vario. En kwaliteit! Wil ik ook bij mijn modellen. Dat moet eigenlijk toch wel metaal zijn. Ik koop graag wat van Wiking, Weisse-Toys, ook UH is goed. Het meeste is in 1:32.

En dan elke verjaardag en feestdag jezelf trakteren?

Zo gaat het niet. Ik loop graag beurzen af, de LCN landelijk en regionaal bijvoorbeeld. Als ik iets zie wat me bevalt, dan koop ik het. Beetje handelen, persoonlijk contact, dat is leuk. Via internet is er toch nooit wat af te dingen …

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Giel van Rooij

Giel van Rooij begon met een International D430. Later kwamen er grotere Internationals, zoals een 956 XL, en een John Deere...
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Eric Gröniger

TREKKER-lezer Eric Gröniger is monteur. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan trekkers, zoals aan zijn Ford 4610. Een speciaal...
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Bert Haikens

TREKKER-lezer Bert Haikens is akkerbouwer met een wel heel bijzondere loonwerktak: het onderhoud van golfbanen.
Beheer
WP Admin