Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere en Deutz ontwikkelen samen nieuwe motor

John Deere Power Systems en Deutz kondigen aan gezamenlijk een nieuw motorblok te ontwikkelen tot 130 kW (zo’n 170 pk). Foto: Deutz

Motorenfabrikant Deutz uit Keulen (D.) gaat een samenwerking aan met John Deere Power Systems uit Waterloo (VS). De fabrikanten ontwikkelen gezamenlijk een nieuwe motor tot 130 kW (170 pk).

John Deere Power Systems en Deutz kondigen aan gezamenlijk een nieuw motorblok te ontwikkelen tot 130 kW (zo’n 170 pk). De fabrikanten zeggen hun kennis te bundelen om een betrouwbaar, betaalbaar, breed inzetbaar motorblok te ontwikkelen die goede prestaties biedt; er wordt niet gesproken over vernieuwende motortechniek of alternatieve brandstoffen. De fabrikanten ontwikkelen samen de hardware en het design, maar zullen onafhankelijk het motorblok uitrusten met eigen software en motormanagement. Ook de daadwerkelijke productie en distributie van het nieuwe motorblok zal uiteindelijk onafhankelijk van elkaar plaats vinden.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere-gps krijgt nieuwe spoorvolgfunctie voor rijenbemesting

Met John Deere AutoPath kun je met een extra gps-ontvanger op een werktuig automatisch gps-lijnen maken voor een volgende bewerking.
Afbeelding artikel

John Deere investeert in twee nieuwe batterijfabrieken

John Deere investeert in batterijfabrieken van Kreisel Electric, omdat de vraag naar accu’s voor elektrisch aangedreven machines stijgt.
Afbeelding artikel

John Deere HarvestLab-sensor ook leverbaar op maaidorsers

De HarvestLab 3000-NIR-sensor van John Deere is nu ook ook geschikt voor gebruik op maaidorsers.
Beheer
WP Admin