fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dogo, de nieuwe horizontale voermengwagen van Storti

De nieuwe Dogo is te koop in de inhoudsmaten 22, 25 of 28 kuub.

Het Italiaanse Storti heeft drie nieuwe, horizontaal mengende voermengwagens in het assortiment opgenomen. Ze dragen de typenaam Dogo en zijn te koop in 22, 25 en 28 kuub kuipinhoud.

De Dogo-serie is een uitbreiding op de Husky-serie horizontale voermengwagens. Hij heeft ook hetzelfde mengprincipe met drie vijzels, maar de overbrenging van de aandrijving is versterkt en daardoor geschikt voor grote vermogens. De mengvijzel is 1,1 meter doorsnee en dat zou minder vermogen vragen van de transmissie en tegelijk de homogeniteit en de mengstroom verbeteren. De andere twee zijn tegengesteld draaiende bovenvijzels met messen die door onafhankelijke kettingen worden aangedreven (de Husky moet het doen één enkele ketting). Een trekker van 100 pk volstaat om de machine zijn werk te laten doen.

De wagen heeft standaard een 12 mm dikke bodemplaat (optie is edelstaal, tegen corrosie) en is (ook standaard) voorzien van een weegsysteem met vijf weegsensors. Storti stelt dat horizontaal mengen beter geschikt is voor het toepassen van Compact TMR-voeren (droge componenten weken en mengen, vervolgens structuur toevoegen en als laatste mais erbij). Dit zou minder vermogen kosten dan verticaal mengen (minder gewicht omhoog werken) en dus minder energie vergen; de slijtage is minder, en horizontaal mengen zou ook een beter gemengd product opleveren. De wagen werkt met 1.000 aftakastoeren, naar keuze is ook 750 toeren mogelijk (even duur, mengt wat sneller). Ten behoeve van het inweken is de Dogo standaard beter afgedicht dan de vroegere Husky; als optie zijn ook extra afdichtingen voor de losdeur verkrijgbaar. Nog meer opties zijn een extra, gekarteld tegenmes om bieten en aardappelen makkelijker te verkleinen, en een tandemas in plaats van een enkele as.

De vertegenwoordiger van het Italaanse merk is Farmstore in Bleskensgraaf. Reken als vanafprijs voor een 22-kuubs Dogo op zo’n € 65.800.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kuhn zelfrijders nu Fase 5-motor en nieuwe functies

Machinefabrikant Kuhn voorziet de SPW Intense-zelfrijdende voermengwagens vanaf nu van een Fase 5 motor en van nieuwe functies. De Kuhn SPW...
Afbeelding artikel

Gratis TFM-voerapp van Trioliet

Voermengwagenfabrikant Trioliet stelt gebruikers gratis de TFM feed management-app ter beschikking. Hiermee kunnen ze op hun telefoon allerlei zaken rond de...
Afbeelding artikel

Speciaalbouw: Tridem-balenwagen met stuurassen

Loonbedrijf Postma in Harlingen (Fr.) richt zich hoofdzakelijk op het transport van balen, zowel voor veehouders als voor collega-loonwerkers en eigen...
Beheer
WP Admin