Terug naar nieuwsoverzicht

Claas groeit én verbetert winst

De omzet van de trekker- en machinefabrikant stijgt in boekjaar 2020 naar € 4,042 miljard, een plus van 3,7%. Ook de winst (voor belastingen) nam toe, van € 136 miljoen vorig jaar naar € 158 miljoen dit jaar (+16%).

In ‘thuismarkt’ Duitsland en West-Europa hield Claas de verkopen, ondanks de coronapandemie, stabiel. In Oost-Europa en Rusland was zelfs sprake van aanzienlijke groei, en buiten Europa ging het nog beter. Daar groeide de omzet van de fabrikant met 20%, met Noord-Amerika als belangrijkste afzetmarkt.

Achter de schermen verliep de ontwikkeling van het bedrijf zelf voorspoedig. De trekkerfabriek in Le Mans (F) werkt nu flexibeler en efficiënter door invoering van moderne productietechnologie. Ook bij de productie van maaidorsers in hoofdvestiging Hansewinkel (D) rondde Claas de eerste fase af van een groot moderniseringsproject. Verder gingen nieuwe verkoopcentra van start in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk.

Vooruitzichten 2021

Claas constateert dat komend jaar wispelturig kan verlopen door corona en politieke onrust in sommige markten, en voortdurende dreiging van handelsconflicten. Desondanks verwacht de fabrikant dat omzet en winst in 2021 op eenzelfde niveau uitkomen. Het budget dat Claas investeerd in research en development stijgt licht, en bedraagt € 244 miljoen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics.
Afbeelding artikel

LMB Veldman neemt dealerschap Massey Ferguson over van S. Tjalma

LMB Veldman is met het merk Massey Ferguson al actief in de Overijsselse plaatsen Mariënheem, Daarle en Ootmarsum.
Afbeelding artikel

Failliete trekkerbouwer H2Trac gaat door als E-Ox Tractors

De vorig jaar failliet verklaarde trekkerfabrikant H2trac maakt een doorstart onder de nieuwe naam E-Ox Tractors.
Beheer
WP Admin