fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas groeit én verbetert winst

De omzet van de trekker- en machinefabrikant stijgt in boekjaar 2020 naar € 4,042 miljard, een plus van 3,7%. Ook de winst (voor belastingen) nam toe, van € 136 miljoen vorig jaar naar € 158 miljoen dit jaar (+16%).

In ‘thuismarkt’ Duitsland en West-Europa hield Claas de verkopen, ondanks de coronapandemie, stabiel. In Oost-Europa en Rusland was zelfs sprake van aanzienlijke groei, en buiten Europa ging het nog beter. Daar groeide de omzet van de fabrikant met 20%, met Noord-Amerika als belangrijkste afzetmarkt.

Achter de schermen verliep de ontwikkeling van het bedrijf zelf voorspoedig. De trekkerfabriek in Le Mans (F) werkt nu flexibeler en efficiënter door invoering van moderne productietechnologie. Ook bij de productie van maaidorsers in hoofdvestiging Hansewinkel (D) rondde Claas de eerste fase af van een groot moderniseringsproject. Verder gingen nieuwe verkoopcentra van start in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk.

Vooruitzichten 2021

Claas constateert dat komend jaar wispelturig kan verlopen door corona en politieke onrust in sommige markten, en voortdurende dreiging van handelsconflicten. Desondanks verwacht de fabrikant dat omzet en winst in 2021 op eenzelfde niveau uitkomen. Het budget dat Claas investeerd in research en development stijgt licht, en bedraagt € 244 miljoen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Van der Maar wordt Bergmann-dealer

Van der Maar Landbouwmechanisatie, met vestigingen in het noorden van Friesland en Groningen, wordt Bergmann-dealer.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Afbeelding artikel

Omzet Agco groeit met bijna 14% in 2023

Agco ziet zijn netto-omzet over heel 2023 stijgen met 13,9%. Het laatste kwartaal is minder positief en laat een daling zien...
Beheer
WP Admin