fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bandenfabrikant Ceat komt met VF-banden

Holland Tyre uit Assen (Dr.), importeur van Ceat Specialty Tyres voor de Benelux, verwacht volgend jaar een verdere uitbreiding van het VF-aanbod. Foto: Ceat

Bandenfabrikant Ceat introduceert een serie VF-banden, meldt importeur Holland Tyre. Het gaat in de eerste instantie om vijf bandenmaten, en meer volgt.

Bandenfabrikant Ceat kondigt aan met een reeks VF-banden op de markt te komen. Vanaf maart 2021 is een eerste serie gepland met daarin vijf bandenmaten: drie maten voor rijencultuur (Spraymax genaamd) en twee populaire, brede maten (Torquemax). Holland Tyre uit Assen (Dr.), importeur van Ceat Specialty Tyres voor de Benelux, verwacht volgend jaar een verdere uitbreiding van het VF-aanbod. De term VF betekent dat de band een 40% groter draagvermogen heeft dan een traditionele band, of met dezelfde belasting 40% lager in spanning mag.

7 jaar garantie

Het gaat om de volgende bandenmaten: 380/90 R46 (loadindex: 173D), 480/80 R42 (162D) 480/80 R46 (164D), 710/70 R42 (185D) en 520/85 R38 (170D). De grote trekkerband (710/70 R42) mag 5.210 kilo dragen bij 10 km/u en 0,8 bar. Als er sprake is van een cyclische belasting (kortstondig hogere last), dan mag de band 6.800 kilo dragen bij 0,8 bar. Pomp je de band op tot 2 bar, dan mag deze bij 65 km/u nog 8.310 kilo wiellast hebben. De banden zijn nog niet door de fabrikant vrijgegeven; ze zijn nog niet te bestellen en een prijs is nog niet bekend. Volgens Ceat-importeur Holland Tyre onderscheidt de Ceat-band zich met brede en lange nokken voor een groter contact oppervlak en lange levensduur, en combineert de band een breed profiel met een afgeronde nok om gewasschade te beperken. Er zit standaard zeven jaar garantie op de band.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Afbeelding artikel

Transportbanden: voordelen genoeg, markt voorzichtig

Vijf fabrikanten verkopen een speciaal ontwikkelde transportband met blokkenprofiel. TREKKER duikt in de markt van transportbanden.
Beheer
WP Admin