Terug naar nieuwsoverzicht

AG Leader introduceert eigen gps-instapmodellen

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen.

De Amerikaanse gps-systemenfabrikant AG Leader komt met een nieuwe generatie gps-systemen. De nieuwe modellen vullen het gamma aan de onderkant van de prijzenlijst aan met goedkopere, simpelere systemen.

AG Leader slaat een individuele weg in na samenwerking met AutoFarm. De bedrijven ontwikkelden eerder samen de systemen, maar AG Leader bouwt vanaf nu zelf in eigen huis. Voor bedrijven die geen dure gps-sets willen aanschaffen, introduceert de fabrikant de SteadySteer stuurmotor, Z2 StuurcontrollerModule en InCommand 800G scherm.

Geen voorbereiding nodig

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Het systeem is op het bestaande stuurwiel te klikken en vraagt niet om demontage van het stuurwiel. De Z2-stuurcontroller bedient de stuurmotor. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen.

Simpeler scherm

Ook het luxe InCommand 800-scherm is nu beschikbaar in een sobere G-uitvoering. Isobus, sectieschakeling, camera, teelregistratie, variabele afgifte en machineconfiguratie-opties zijn hierbij geblokkeerd. Stuurautomaat, hectareteller, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelsherkenning en snelwisselfunctie voor AB-lijnen zijn wel beschikbaar en daarmee wordt het scherm aantrekkelijk voor de bedrijven die het systeem puur voor het recht rijden willen gebruiken.

Vanaf €8.000

De vanafprijs van de complete set, dus stuurmotor, controllermodule en InCommand 800G scherm, is €8.000. De functionaliteiten van de simpele schermuitvoering zijn overigens wel uit te breiden, mocht je later meer willen doen met het systeem.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Russen hebben op het terrrein van dealer Agroteck-Invest in Oekraïne vijf machines gestolen.
Afbeelding artikel

StarFire 7000 gps-antenne John Deere

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5...
Beheer
WP Admin