fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

AG Leader introduceert eigen gps-instapmodellen

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen.

De Amerikaanse gps-systemenfabrikant AG Leader komt met een nieuwe generatie gps-systemen. De nieuwe modellen vullen het gamma aan de onderkant van de prijzenlijst aan met goedkopere, simpelere systemen.

AG Leader slaat een individuele weg in na samenwerking met AutoFarm. De bedrijven ontwikkelden eerder samen de systemen, maar AG Leader bouwt vanaf nu zelf in eigen huis. Voor bedrijven die geen dure gps-sets willen aanschaffen, introduceert de fabrikant de SteadySteer stuurmotor, Z2 StuurcontrollerModule en InCommand 800G scherm.

Geen voorbereiding nodig

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Het systeem is op het bestaande stuurwiel te klikken en vraagt niet om demontage van het stuurwiel. De Z2-stuurcontroller bedient de stuurmotor. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen.

Simpeler scherm

Ook het luxe InCommand 800-scherm is nu beschikbaar in een sobere G-uitvoering. Isobus, sectieschakeling, camera, teelregistratie, variabele afgifte en machineconfiguratie-opties zijn hierbij geblokkeerd. Stuurautomaat, hectareteller, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelsherkenning en snelwisselfunctie voor AB-lijnen zijn wel beschikbaar en daarmee wordt het scherm aantrekkelijk voor de bedrijven die het systeem puur voor het recht rijden willen gebruiken.

Vanaf €8.000

De vanafprijs van de complete set, dus stuurmotor, controllermodule en InCommand 800G scherm, is €8.000. De functionaliteiten van de simpele schermuitvoering zijn overigens wel uit te breiden, mocht je later meer willen doen met het systeem.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Afbeelding artikel

Budget gps-systeem FJ Dynamics voor handige Harrie

FJ Dynamics is een vrij nieuwe naam binnen gps-systemen in Nederland. TREKKER probeert een Fendt 820 Vario met dit systeem uit.
Afbeelding artikel

Jouw mening telt: zes vragen over gps en Isobus

TREKKER hoort graag van jou welke functies of eigenschappen van gps en Isbobus jij écht belangrijk vindt. Vul de vragenlijst in.
Beheer
WP Admin