fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tweede zescilinder T6 bij New Holland

In een vermogensklasse waar praktisch alleen viercilinders leverbaar zijn, introduceert New Holland nu een 135 pk sterke zescilindertrekker. De trekker krijgt de typeaanduiding T6.160 en is ook leverbaar met achttraps-powershifttransmissie.

Met uitzondering van de zwaarste in de serie, de T6.180 die ook een zescilinder motor heeft, waren alle T6-trekkers van New Holland viercilinders. Nu komt er een tweede, compacte zescilinder bij, de T6.160.

Er was namelijk vraag vanuit de markt van klanten die extra koppel wensten bij wisselende motorbelasting, zoals ploegwerk. De karakteristiek bij optrekken is beter bij een zescilinder, en er zijn minder versnellingswissels bij verschillen in belasting. Bijkomend voordeel is, vanwege het lagere gewicht van deze T6 in vergelijking met zescilinders uit de T7-serie, de geringere bodembelasting.

Onder de motorkap huist een 6,7 liter FPT-motor die voldoet aan Fase V. De versnellingsbak is een 24V/24A Dynamic Command met acht versnellingen en drie groepen. Dankzij Smart Range Shift worden overlappende versnellingen bij het wisselen van groep overgeslagen, wat een snelle acceleratie mogelijk maakt. Automatisering is er in de vorm van het Ground Speed Management II-regelpakket, dat de meest efficiënte (laag brandstofverbruik) versnelling aanhoudt om de gekozen snelheid te rijden.

In de cabine is de SideWinder II armleuning te vinden en het IntelliView IV-touchscreen met CommandGrip-hendel. Verbinding met de thuisbasis verloopt via een tablet met MyPLM Connect. De nieuwe T6 is leverbaar in de tweede helft van 2021.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Steiger Heritage Club opgericht

Voor de tienduizenden liefhebbers van Steiger-kniktrekkers met vierwielaandrijving wereldwijd, is de Steiger Heritage Club opgericht.
Beheer
WP Admin