fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prijsverloop: Claas Scorpion 7030 verreiker

Foto: Kamps de Wild

Claas is bijna 25 jaar op de markt met verreikers die de typenaam Scorpion dragen. Sinds 2007 komen ze uit de fabrieken van Kramer. Deze samenwerking stopte in 2017. Sinds 2018 laat Claas zijn verreikers bij Liebherr bouwen.

Het type 7030 werd dus zo’n tien jaar gebouwd. Het is feitelijk een basismachine die 3 ton kan tillen tot een hoogte van 7 meter. Onder de kap huist een 3,6 liter Deutz-viercilinder die dwars is ingebouwd aan de rechterzijde. In de beginjaren zonder emissietechniek, later met een oxycat (DOC) en AdBlue (SCR) uitlaatgas-nabehandeling. Een hydrostaat verzorgt de aandrijving. Claas noemt deze Varipower, sommige uitvoeringen lopen 40 km/u, standaard is 30 km/u. Het zwaardere type binnen de range, de 7040, heeft een Varipower-plus hydrostaat met meer koppel en een derde rijpomp, die vooral op hoge snelheid voor meer trekkracht zorgt. Binnen de range waren meerdere modellen te krijgen, zoals de 6030 met een iets geringer hoogtebereik.

In de grafiek beperken we ons tot het waardeverloop van model 7030. De grafiek geeft gemiddelde vraagprijzen weer van de machines bij een bepaalde urenstand, ongeacht het bouwjaar.

Een gebruikte Claas Scorpion 7030 vind je op Traktorpool.nl.

Foto: Kamps de Wild

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wil jij deze Claas Arion 470 testen?

TREKKER zoekt een kritische tester! Wil je deze Claas Arion 470 graag zelf testen op je eigen bedrijf? Meld je dan...
Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos

TREKKER maakt een proefrit met de nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos.
Beheer
WP Admin