Terug naar nieuwsoverzicht

Nog nauwkeuriger doseren met Amazone ProfisPro

ProfisPro is als optie verkrijgbaar op deze getrokken Amazone ZG TS 01...

Amazone breidde zijn Profis-weegsysteem voor kunstmeststrooiers uit met FlowControl om nog wat preciezer kunstmest te kunnen strooien. Deze upgrade heet ProfisPro.

De weegcellen van het bestaande Profis-systeem meten de gewichtsverandering van de strooier 200 keer per seconde en op basis daarvan past de machine de positie van de doseerschuiven na elke verstrooide 25 kilo aan. Daar komt nu FlowControl bij, wat werkt met een koppelsensor op elke strooischijf. Die sensoren meten continu het koppel dat op de schijven staat, en dat is weer een maat voor de hoeveelheid kunstmest die de schijf op dat moment verstrooit.

Binnen de nauwkeurigheid van Profis (oranje) levert FlowControl (groen) extra strooinauwkeurigheid.

Binnen de nauwkeurigheid van Profis (oranje) levert FlowControl (groen) extra strooinauwkeurigheid.

Na het doen van vele strooiproeven weet Amazone voor tal van kunstmestsoorten welk koppel overeenkomt met welke gestrooide kilo‘s. Bij afwijkingen van de gewenste theoretische hoeveelheid gaat een doseerschuif iets verder open of dicht om de daadwerkelijke hoeveelheid dichter bij de ingestelde waarde te krijgen. Het gaat dus om een verfijning binnen de nauwkeurigheid die Profis in de basis al verzorgt. Dit kan bijvoorbeeld de precisie verbeteren als de eigenschappen van de kunstmest binnen een big bag wat verschillen, of op percelen met veel geren waar steeds secties in en uit schakelen of een schijf helemaal stilstaat.

ProfisPro (dus eigenlijk: FlowControl) is alleen op nieuwe kunstmeststrooiers te bestellen, en niet toe te voegen aan oudere strooiers. De meerprijs is dan € 750. De strooiers blijven ook met alleen Profis verkrijgbaar. ProfisPro is een systeem voor driepuntsstrooiers van de ZA-TS serie en de getrokken ZG TS 01.

... en op de ZA-TS serie strooiers voor in de driepuntshef.

… en op de ZA-TS serie strooiers voor in de driepuntshef.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lichtgewicht precisiezaaier van Kuhn

De Kosma-zaaimachine van Kuhn spaart de bodem en is ook geschikt voor minder vermogende trekkers, aldus de fabrikant. De Kosma-precisiezaaimachines combineren...
Afbeelding artikel

Binnen werkbreedte variabel strooien

Kverneland heeft een nieuwe softwaremodule ontwikkeld, waarmee de Kverneland Exacta Geospread- en Vicon RotaFlow-kunstmeststrooier voortaan ook binnen de werkbreedte de gift...
Afbeelding artikel

Delvano luchtondersteuning tot 39 meter

De Belgische fabrikant van veldspuiten kan zijn Bi-Air luchtondersteuning aanbieden tot 39 meter. Voorheen kon de luchtondersteuning alleen geleverd worden op...