Terug naar nieuwsoverzicht

Imants test eerste krukasspitmachine

Spitmachinefabrikant Imants uit Reusel heeft een krukasspitmachine ontwikkeld. De eerste twee prototypes test het bedrijf momenteel in praktijk.

Imants kondigt de komst van de machine aan in een video. De introductie van een krukasspitter is een opvallende koerswijziging. Tot nu richt Imants zich immers volledig op de bouw van rotorspitmachines. Van oudsher juist dè tegenhanger van een krukasspitter. Doordat de spades van zo’n rotormachine vastzitten aan één brede rotoras, zijn deze relatief eenvoudig van bouw én in onderhoud. Imants blijft deze machines uiteraard bouwen, de krukasspitmachine is een toevoeging aan het leveringsprogramma en richt zich op de klanten met zware kleigronden. Hier kreeg het rotorspitprincipe namelijk nooit écht voet aan de grond. Er draaien wel rotorspitmachines op zwaardere leem- of lichtere kleigrond, maar het merendeel van de Imants-spitmachines draait op zandgronden. Met de ontwikkeling van de nieuwe krukasspitmachine wil Imants in beide segmenten meedoen, van lichte zandgrond tot zware klei. De drie meter brede krukasspitter is in eigen huis ontworpen en wordt volledig in Reusel (N.-Br.) gebouwd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Van Eijzeren geeft update aan Fentum-spitmachines

Van Eijzeren Machinebouw uit Borssele (Zld.) heeft de Fentum-spitmachines vernieuwd. Zo is de spitmachine nu leverbaar met vier toerentallen, een eenvoudigere...
Afbeelding artikel

Prototype gespot: Claas werkt aan nieuwe Xerion

Machinefabrikant Claas werkt vermoedelijk aan een nieuwe Xerion-trekkerserie. Dat blijkt uit foto’s die circuleren op het internet waarop een prototype te...
Afbeelding artikel

Lemken en Krone tonen autonoom voertuig

Een werktuig die autonoom en 24 uur per dag kan werken. Dat is het doel van het project Combined Power wat...
Beheer
WP Admin