fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dewulf presenteert Enduro in online event

Foto: Dewulf

Dewulf presenteerde tijdens een online event de Enduro. De 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier op banden is een aanvulling op de Kwatro, voor een meer bescheiden beurs.

Vorig jaar werd in België al een eerste exemplaar van een nieuwe Dewulf-vierrijer gespot. Inmiddels is de Enduro aangekondigd door de fabrikant en kwamen er meer details vrij.

De Enduro is uitgerust met een Scania DC13 Stage V van 450 pk. Het toerental wordt op de weg beperkt tot 1550 rpm en het normale werkbereik ligt tussen 1250 rpm en 1750 rpm. Als vanafprijs voor deze machine wordt een bedrag van 450.000 euro genoemd.

Lagere bodemdruk met optionele VF banden

Wat betreft bodemdruk heeft de Enduro een druk vanaf 1,5 kg/cm2 op de achterbanden en 1,8 kg/cm2 vooraan. Dit wordt behaald door de gewichtsverdeling over drie assen en door de optionele banden met VF-technologie. Het geheel van technieken die de lage bodemdruk van de rooier realiseren, noemt Dewulf “Soil-Saver”. Doordat het zwaartepunt van de machine meer achteraan ligt, zegt de fabrikant dat de Enduro daarmee de ruggen ook in natte omstandigheden niet beschadigt met de voorwielen. Net zoals bij de Kwatro, de andere 4-rijige zeefbandrooier van de fabrikant, heeft de Enduro geen vernauwingen over zijn zeefbanden.

De chauffeur kan de helling van de reinigingsmodule traploos aanpassen tussen 0° tot 12°. DeWulf zegt hiermee uniek te zijn. De ringelevator van de Enduro, die de naam “Fill-Tastic” kreeg, maakt gebruik van gepatenteerde, nieuwe technologie. De ringelevator heeft een capaciteit van 200 ton/u waarvan de snelheid automatisch doormiddel van een sensor wordt geregeld. De 2-delige bunker met afvoerelevator een inhoud van 10 ton. Doordat de vaste bunkervloer wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting, wordt overtollige aarde uitgezeefd tijdens het lossen.

Beschikbaarheid

De Enduro is vanaf nu te bestellen via het dealernetwerk van Dewulf. Volgend jaar start de fabrikant met de serieproductie van deze 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier op banden. Vanaf eind november zal de Enduro ook te configureren zijn in de virtual showroom die de fabrikant voor een beperkte tijd online beschikbaar stelt.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Grimme EVO 280-bunkerrooier met grotere non-stop bunker

Voor seizoen 2022 levert Grimme de EVO 280-getrokken tweerijïge bunkerrooier ook met een 7,5-tons non-stop bunker.
Afbeelding artikel

Nieuwe tweerijige wagenrooier bij Grimme

De Select 200 is de nieuwe wagenrooier van Grimme. Opvallend is de automatische besturing van de achteras.
Afbeelding artikel

Nonstopbunker en wielaandrijving op Grimme EVO 280

Voortaan is de Grimme EVO 280-bunkerrooier optioneel uit te rusten met een 6 tons Nonstopbunker en hydraulische wielaandrijving. Machinefabrikant Grimme uit...
Beheer
WP Admin