Terug naar nieuwsoverzicht

Zo werkt: de trommelrem

Hoe werkt een trommelrem nou eigenlijk precies? De meesten weten het wel zo ongeveer, maar hebben nog nooit een remtrommel van de naaf gepakt. Reden om de basis van de trommelrem eens voor het voetlicht te halen.   Dit artikel verscheen eerder in Trekker Magazine 385 Ooit was ‘een goed functionerende reminrichting’ voldoende om met een aanhanger de openbare weg op te mogen. Maar met de invoering van Europese verordening 167/2013 op 1 januari 2018 is voor het eerst vastgelegd dat nieuw


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Koppeling reviseren, zo werkt het

Elke trekker heeft er eentje: de koppeling. Hoe zuinig je ook met de trekker omgaat, uiteindelijk komt de dag dat de...
Afbeelding artikel

Zo werkt Kverneland's aanhanger-ploeg

Kverneland heeft een oplossing bedacht voor uitzwenkende ploegen tijdens het transport. De fabrikant komt met een TTS-transportonderstel waarmee de ploeg zich...
Afbeelding artikel

Elektrische cvt staat voor de deur

ZF werkt aan een traploze transmissie, waarbij nu de hydraulische componenten zijn vervangen door een elektromotor en een generator. John Deere...