fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Veenhuis toont tank met 42 inch schuivende wielen

SVgroup presenteert een nieuwe Veenhuis-mesttank met vier R42-wielen naast elkaar, die 65 cm kunnen uitschuiven.

Veenhuis heeft de Quad-serie mesttanks met vier hoge wielen naast elkaar, nu doorontwikkeld naar de Quad-shift-tank. Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen. De tank heeft maximaal 16 kuub mestinhoud en de vier wielen zijn onafhankelijk hydraulisch geveerd.

Hydraulische vering

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie. Volgens de fabrikant ontstaat er op deze manier een gelijke drukverdeling en zodoende een zo laag mogelijke druk per vierkante centimeter. De hydraulische vering zou tevens zorgen voor een goede wegligging, en hiermee kan de mesttank stabiel over een bol weggetje rijden.

Lees verder onder de foto

Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen.

Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen. Foto’s: SVgroup

Veenhuis-techniek

SVgroup positioneert de nieuwe Quad-Shift-mesttank in de Premium-serie. Dat wil zeggen dat er zowel een uitvoering is met verdringerpomp, als ook de Veenhuis-eigen vacuüm/centrifugaal-uitvoering leverbaar zijn. Deze tank is standaard uitgerust met Isobus-besturing, vanuit de cabine proportioneel instelbare kouterdruk én automatische dosering tot de maximale capaciteit van de machine.

Lees verder onder de foto

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie.

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie.

Precisielandbouw

Daarnaast is het mogelijk om de Premium Quad-Shift tank te laten werken met een gps-systeem en automatische sectieafsluiting op de zode- en bouwland-bemester. Dit voorkomt overlap. Als aanvulling hierop kan de NutriFlow-sensor worden gemonteerd, deze sensor analyseert de mest ‘real time’ waardoor er gedoseerd kan worden op de nutriënten in de mest in plaats van kuub’s per hectare.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Record Trailers introduceert transporttank Evo-Trans V 25000

De Belgische fabrikant Record Trailers heeft een nieuwe transporttank ontwikkeld: de Evo-Trans V 25000.
Beheer
WP Admin