Terug naar nieuwsoverzicht

Veenhuis toont tank met 42 inch schuivende wielen

SVgroup presenteert een nieuwe Veenhuis-mesttank met vier R42-wielen naast elkaar, die 65 cm kunnen uitschuiven.

Veenhuis heeft de Quad-serie mesttanks met vier hoge wielen naast elkaar, nu doorontwikkeld naar de Quad-shift-tank. Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen. De tank heeft maximaal 16 kuub mestinhoud en de vier wielen zijn onafhankelijk hydraulisch geveerd.

Hydraulische vering

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie. Volgens de fabrikant ontstaat er op deze manier een gelijke drukverdeling en zodoende een zo laag mogelijke druk per vierkante centimeter. De hydraulische vering zou tevens zorgen voor een goede wegligging, en hiermee kan de mesttank stabiel over een bol weggetje rijden.

Lees verder onder de foto

Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen.

Deze nieuwe Quad-Shift kan de buitenste wielen hydraulisch 65 centimeter naar buiten schuiven waardoor deze buiten het wielspoor van de trekker rollen. Foto’s: SVgroup

Veenhuis-techniek

SVgroup positioneert de nieuwe Quad-Shift-mesttank in de Premium-serie. Dat wil zeggen dat er zowel een uitvoering is met verdringerpomp, als ook de Veenhuis-eigen vacuüm/centrifugaal-uitvoering leverbaar zijn. Deze tank is standaard uitgerust met Isobus-besturing, vanuit de cabine proportioneel instelbare kouterdruk én automatische dosering tot de maximale capaciteit van de machine.

Lees verder onder de foto

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie.

De mesttank staat op vier 620/80 R42-banden, en deze banden zijn gemonteerd aan een onafhankelijke, hydraulische pendelconstructie.

Precisielandbouw

Daarnaast is het mogelijk om de Premium Quad-Shift tank te laten werken met een gps-systeem en automatische sectieafsluiting op de zode- en bouwland-bemester. Dit voorkomt overlap. Als aanvulling hierop kan de NutriFlow-sensor worden gemonteerd, deze sensor analyseert de mest ‘real time’ waardoor er gedoseerd kan worden op de nutriënten in de mest in plaats van kuub’s per hectare.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Machinebouwer Slootsmid pakt de productie van mesttanks weer op en komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.
Afbeelding artikel

Jako bouwt eerste mesttank op 900/65R38-banden

Machinebouwer Jako bouwde voor het eerst een mesttank op Vredestein Flotation Trac XL 900/65 R38-banden. Het is de eerste set van...
Afbeelding artikel

Joskin Modulo 2 mesttank praktisch, eenvoudig en betaalbaar

De Modulo 2 is eenvoudig gebouwd, en een van de basis-mesttanks in het uitgebreide portfolio van mesttankspecialist Joskin. Hij is er...
Beheer
WP Admin