Terug naar nieuwsoverzicht

Update voor luchtdrukwisselsysteem Claas

Claas heeft de CTIC- en CTIC 2800-luchtdrukwisselsysteem een update gegeven. Ze zijn nu ook af fabriek beschikbaar voor de Axion 900 en zijn als opbouw beschikbaar voor de Arion 500, Arion 600, Axion 800 en Axion 900.

De bediening is vanaf nu mogelijk via de Isobus terminal en daarmee ook via de Cebis-touchterminal. De luchtleidingen zijn niet geïntegreerd.

CTIC is nu ook af fabriek leverbaar op de Axion 900

1 bar in 80 seconden

De compressor van het krachtigste model, de CTIC 2800, levert tot 2.800 liter lucht per minuut in. Voor de bandencombinatie 600/70 R28 en 710/70 R38 is een tijd van 1 minuut en 20 seconden nodig om de druk op te bouwen van 0,8 tot 1,8 bar. De draaikoppelingen en de leidingen staan daarbij alleen op druk bij drukveranderingen.

Het CTIC systeem is te gebruiken voor aanhangers tot maximaal 4 assen, zoals een opraapwagen. Deze zijn afzonderlijk per as of per zijde te bedienen.

CTIC is er voor trekkers met eigen luchtsysteem, zonder externe compressor, CTIC 2800 met externe luchtcompressor van 2800 l/min en CTIC TI voor aanhangers.

De vanafprijs voor de CTIC is ongeveer 6.000 euro bruto voor een trekker met eigen luchtsysteem, zonder externe compressor.

De luchtslangen kan je wegvouwen op het spatbord van de trekker.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Doek valt voor productie Claas Cargos-opraapwagens

Claas stopt met productie van Claas Cargos-opraap- en hakseltransportwagens en gaat zich meer richten op Claas Jaguar-hakselaar en shredlage-techniek.
Afbeelding artikel

Claas breidt Torion-serie wielladers uit

Claas heeft een nieuw model wiellader geïntroduceerd, de Torion 530. Met deze toevoeging biedt Claas nu 3 modellen in de compactserie....
Afbeelding artikel

Landtech Noord verder als Kamps de Wild Tijnje

Per 1 maart 2022 gaat mechanisatiebedrijf Landtech Noord in Tijnje (Fr.) verder onder de naam Kamps de Wild Tijnje. Op 1...
Beheer
WP Admin