fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Dit is de 'droomtrekker' van Kubota, gepresenteerd in januari 2020. Foto: Kubota

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen.

De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat samen met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia een autonome trekker ontwikkelen. Hierbij worden Kubota-trekkers uitgerust met apparatuur van Nvidia, denk hierbij aan een grafische processor (GPU), Artificial Intelligence (AI) en camera’s waarvan de verzamelde data meteen wordt verwerkt. Nvidia’s grafische processor en artificiële intelligentie worden zó geïnstalleerd dat deze met hoge snelheid gewas- en weersomstandigheden kunnen analyseren.

Kubota introduceerde al in 2017 de autonome Agrirobo-trekkers. Die trekkers kunnen autonoom rondrijden en houden daarbij rekening met de omgeving, maar deze zijn niet uitgerust met AI en hebben daarom menselijk toezicht nodig.

Droomtrekker

In januari 2020 toonde Kubota het ‘X tractor’-concept. Dit futuristische model werd gepresenteerd op een tentoonstelling voor nieuwe producten in Kyoto. Dit concept al uitgerust met Artifical Intelligence (AI) en elektrificatie. De zogenoemde ‘droomtrekker’ is een compleet autonome trekker, en het geeft weer hoe Kubota denkt over de toekomst van trekkers. Nu, vanwege de samenwerking met Nvidia, lijkt deze ‘droomtrekker’ een stap dichterbij de werkelijkheid.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie?

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie? Je leest er alles over op Trekkeronline, inclusief aankooptips.
Afbeelding artikel

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

Machinefabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.).
Afbeelding artikel

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari.
Beheer
WP Admin