Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Dit is de 'droomtrekker' van Kubota, gepresenteerd in januari 2020. Foto: Kubota

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen.

De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat samen met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia een autonome trekker ontwikkelen. Hierbij worden Kubota-trekkers uitgerust met apparatuur van Nvidia, denk hierbij aan een grafische processor (GPU), Artificial Intelligence (AI) en camera’s waarvan de verzamelde data meteen wordt verwerkt. Nvidia’s grafische processor en artificiële intelligentie worden zó geïnstalleerd dat deze met hoge snelheid gewas- en weersomstandigheden kunnen analyseren.

Kubota introduceerde al in 2017 de autonome Agrirobo-trekkers. Die trekkers kunnen autonoom rondrijden en houden daarbij rekening met de omgeving, maar deze zijn niet uitgerust met AI en hebben daarom menselijk toezicht nodig.

Droomtrekker

In januari 2020 toonde Kubota het ‘X tractor’-concept. Dit futuristische model werd gepresenteerd op een tentoonstelling voor nieuwe producten in Kyoto. Dit concept al uitgerust met Artifical Intelligence (AI) en elektrificatie. De zogenoemde ‘droomtrekker’ is een compleet autonome trekker, en het geeft weer hoe Kubota denkt over de toekomst van trekkers. Nu, vanwege de samenwerking met Nvidia, lijkt deze ‘droomtrekker’ een stap dichterbij de werkelijkheid.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

DLG maakt winnaars Agrifuture Concept 2022 bekend

DLG (Duitse landbouwvereniging) maakte onlangs vijf winnaars bekend van haar innovatieprijsregeling ‘’DLG-Agrifuture Concept Winner’’. Deze prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende prestaties...
Afbeelding artikel

Kubota introduceert M6-001 Utility

De M6-141 Utility is met 141 pk de zwaarste trekker uit de M6-6001 serie. Vergeleken met de voorgangers is de Fase...
Afbeelding artikel

Kubota investeert in Bloomfield Robotics

Trekker- en machinefabrikant Kubota geeft een financiële injectie aan Bloomfield Robotics, een Amerikaanse start-up die beeldanalysetechnologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om...
Beheer
WP Admin