fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Italiaanse markt landbouwmachines herstelt

Door lockdowns vanwege corona stortten de machineverkopen in In Italië. Een goede maand september verlicht de pijn.

De verkopen stegen in Italië in september in alle belangrijke machinecategorieën. Trekkers noteren zelfs dubbele groeicijfers met +20,7%.

Ondanks het herstel in september, is het saldo over de eerste negen maanden van het jaar gezien nog steeds negatief door de zware terugval in de verkopen ten gevolge van de corona-lockdown afgelopen voorjaar. Dat meldt FederUnacoma, de Italiaanse belangenbehartiger van de fabrikanten. Die analyseerde de registratie van voertuigen bij het ministerie van Vervoer. Het segment van de trekkers deed het in september heel goed met 20,7% meer verkopen ten opzichte van september 2019 (1.512 ingeschreven trekkers tegen 1.252). Over de eerste negen maanden van 2020 is sprake van -11,8% verkopen ten opzichte van 2019, maar dat is al beter dan de -18% over het eerste halfjaar.

Verder herstel

FederUnacoma verwacht een verder herstel van de verkoopvolumes in het laatste kwartaal van het jaar. Cema, de Europese vereniging van fabrikanten van landbouwmachines, voorspelt een consolidatie van deze trend. In een recente klimaatenquête werd Italië gerekend tot de Europese landen met de grootste kansen op herstel in de sector landbouwmachines. FederUnacoma denkt in heel 2020 uit te komen op een daling van ongeveer 9% voor trekkerverkopen.

De verkoop van maaidorsers was met 33 stuks in september vergelijkbaar aan september 2019. Aanhangwagens en verreikers vertoonden eenzelfde trend als de trekkers, zij het meer bescheiden: betere verkopen in september, die daarmee de klap in het eerste halfjaar voor een deel verzachten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Europese trekkermarkt behaalt record in 2021

Ondanks wereldwijde leveringsproblemen van onderdelen en personeelstekorten in 2021 als gevolg van het coronavirus zijn er 229.031 ‘trekkers’ in Europese landen...
Afbeelding artikel

China schuld aan prijsexplosie grondstoffen

Volgens de Italiaanse voorzitter van de Feder-Unacoma is het Chinese beleid debet aan explosieve prijsstijging van grondstoffen om landbouwmachines en -trekkers...
Afbeelding artikel

Herstel mechanisatiemarkten

Na flink herstel van trekker- en machineverkopen in diverse landen gaat het ook in Italië de goede kant op, bericht de...
Beheer
WP Admin