fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fors besparen op machinekosten met Beequip

Foto: Beequip

Binnen 72 uur een gebruikte landbouwmachine leasen? Bij Beequip is dat zo geregeld.

Als landbouwondernemer is je machine het hart van je bedrijf. Je bent trots op je machines en je bent er het liefst zo veel mogelijk mee bezig. Dat snappen ze bij Beequip: een leasemaatschappij met kennis van materieel.

Een gebruikte machine leasen is bij Beequip geen probleem

Bij Beequip kennen ze de kneepjes van het agrivak, waardoor je er ook voor kunt kiezen om een gebruikte landbouwmachine te leasen. Dat kan een slimme keuze zijn. Want wanneer je voor een (jong) gebruikte machine kiest, scheelt dat aanzienlijk in de maandlasten omdat de ‘kop’ er al af is. Bovendien gaat een goede tweedehands machine vaak nog jaren mee.

Taxatie: zo werkt het

Wanneer je een gebruikte machine op het oog hebt en deze aan zou willen schaffen, bekijken de landbouwexperts van Beequip hoeveel de machine nog waard is. Op basis van deze waarde wordt de lease gebaseerd. Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk het filmpje van Bernard hieronder, die op pad ging om de waarde van deze tweedehands landbouwmachine te bepalen.

Lees verder onder de video

Wat zijn de voordelen van een landbouwmachine leasen in plaats van kopen of huren?

Neem bijvoorbeeld een trekker. Een trekker is een kapitaalintensieve machine. Wanneer je kiest voor leasen kun je de machine aanschaffen die jij graag hebben wilt en tegelijkertijd kapitaal vrijhouden om andere investeringen te doen. Ook veel landbouwondernemers kiezen er voor om een machine aan te schaffen die ze niet in één keer kunnen betalen, maar toch nodig hebben om hun bedrijf vooruit te helpen.

Een trekker leasen is dan een betere optie dan kopen. Daarnaast is het zo dat aan het eind van de leaseperiode de machine volledig van jou kan zijn. Wanneer je de machine dus vaak gebruikt is leasen voordeliger dan huren.

Maak kapitaal vrij met sale & lease back

Ook wanneer je geen behoefte hebt om nieuwe machine aan te schaffen, maar je kapitaal vrij wil maken wat eigenlijk ‘vast’ zit in je machines, kan je kiezen voor het herfinancieren van je machines. Veel ondernemers denken pas aan herfinancieren wanneer ze in de financiële problemen zitten. Maar een sale & lease back van je machines kan een slimme keuze zijn voor elke onderneming die wil blijven groeien. Want wanneer je veel machines bezit, kan je hier veel van je kapitaal aan kwijt zijn.

Hierdoor zou je bijvoorbeeld geen investeringen kunnen doen of die extra opdracht niet aan kunnen nemen. Dat is zonde. Door te kiezen voor een herfinanciering komt kapitaal vrij terwijl je je machines gewoon kunt blijven gebruiken. Slim ondernemen noemen ze dat bij Beequip. Het geld dat vrijkomt uit je machines kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld:

 1. Aflossing van kredietlijnen bij de bank
 2. Het financieren van een bedrijfsovername
 3. Nieuw personeel
 4. Eigen vermogen beschikbaar maken voor dividenduitkering
 5. Aanbetalingen aan leveranciers
 6. Moderniseringen binnen je bedrijf

Door voor herfinanciering van je machines te kiezen kan dus alle aandacht uitgaan naar het verder ontwikkelen van je onderneming. Bovendien kan het rust geven in onzekere tijden, en net die financiële ruimte creëren waardoor jij als onderneming je sterke positie behoudt.

Waarom kiezen voor leasen bij Beequip?

 • Onafhankelijk van de bank. Wanneer je een lease bij Beequip aanvraagt, hoef je niet op lange wachttijden te rekenen en kun je onafhankelijk van je bank, simpel en snel met je nieuwe aanwinst aan de slag.
 • Equipment first aanpak: De lease wordt gebaseerd op de waarde van jouw machine, niet op de jaarcijfers van de afgelopen jaren.
 • Mogelijkheid voor extra lage aanbetaling: Beequip werkt samen met EIF, waardoor ze ondernemers een extra lage aanbetaling kunnen bieden van wel 5%. Zo wordt het financieren van machines voor bijna iedereen mogelijk.
 • Snelheid: binnen 72 uur kun je je machine op gaan halen bij de dealer.
 • Herfinancieren van machines: door middel van sale & lease back, om financiële speelruimte vrij te maken wat eigenlijk ‘vast’ zit in je machines, terwijl je je machines gewoon kunt blijven gebruiken
 • Tweedehands leasen: ook de mogelijkheid om gebruikte machines te leasen
 • Wij spreken de taal van landbouwondernemers: de mensen van Beequip begrijpen wat jou als landbouwondernemer beweegt en spreken dezelfde taal. Dat is wel zo makkelijk.

Al verscheidene landbouwondernemers gingen je voor en kozen voor Beequip als financier voor hun machine

Neem bijvoorbeeld Edwin Miedema, een klant van Beequip die in 2017 Loonbedrijf Miedema Peins oprichtte. Edwin was net gestart, maar kreeg al snel te maken met een flinke tegenslag: zijn trekker ging kapot. Omdat het bedrijf nog in de startblokken stond, was het lastig om een direct een nieuwe trekker aan te schaffen.

Via de dealer, waar hij zijn oog had laten vallen op een jong gebruikte John Deere, kwam hij vervolgens bij Beequip terecht. Ze zagen de nood van de situatie en begrepen dat er snel een nieuwe trekker moest komen. Samen kwamen ze met een oplossing: met de inruil van de oude trekker kon de aanbetaling gedaan worden. Zo was de lease al snel rond.

Online je leaseprijs berekenen

Benieuwd geworden naar de maandelijkse kosten van een lease bij Beequip? Op de website kun je vrijblijvend een leaseberekening maken in de leasecalculator. Hier wordt op basis van het merk, de conditie (gebruikt of nieuw), het bouwjaar, en de aanschafwaarde de maandelijkse leaseprijs bepaald.

Gerelateerde tags: , , ,

Beheer
WP Admin