fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Einde jaar lang Fendt, ruim 1000 uur gedraaid

Bas Zegeren zittend in het achterwiel van ‘zijn’ Fendt 724 Vario Profi Plus. In slechts enkele maanden tijd klokte de trekker 700 draaiuren, deels voor deze Krone 1270 XC-grootpakpers.

De Fendt die Bas Zegeren een jaar lang mocht gebruiken is weer terug naar Mechan Groep. Met ruim 1000 uur op de teller kwam er een einde aan het avontuur van deze “Fendt in een John-Deere walhalla”. Bas won de hoofdprijs in het kader van 30 jaar TREKKER: één jaar lang gratis Fendt rijden.

 

Sinds september 2019 draaide de trekker mee op Loonbedrijf Jansen in het Drentse Tiendeveen. “Het was super”, reageert Bas Zegeren op zijn jaar lang Fendt rijden. “Ik ben zelf monteur en zit dus niet hoofdzakelijk op de trekker, maar deze Fendt heb ik menig uur op gezeten”. Het Loonbedrijf waar Zegeren werkt heeft nog geprobeerd de trekker op het bedrijf te houden, maar dat was financieel niet haalbaar. De Fendt 724 was rijk aangekleed met allround banden, novatel gps, wielgewichten en natuurlijk de meest luxe Profi-Plus versie. En zo’n trekker heeft natuurlijk een bijpassend prijskaartje. Net te veel om de trekker als extra toe te voegen aan het machinepark van de loonwerker. En zo vertrok de Fendt na 1003 uur terug naar Mechan Groep.

Terugkijkend op een jaar lang werken met de Fendt was vooral de brede inzetbaarheid van de machine een groot pluspunt. “De trekker is licht in gewicht en geeft daardoor weinig bodemdruk”. De mooiste klus die Zegeren er zelf mee heeft gereden is het spitten. “Daar ben ik mooi een hele dag mee bezig geweest. Tijdens het spitten ook de gps goed uit kunnen proberen dus dat was wel een hele mooie dag”.

Een greep uit de foto’s die Zegeren maakte tijdens het jaar met de Fendt

 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Zuid-Afrikaanse teler klaart klus met oerdegelijke Agrico-kniktrekkers

Gabriel Congalves pakt op zijn bedrijf in het Zuid-Afrikaanse Tarlton één van zijn drie oerdegelijke Agrico-kniktrekkers voor ploegen of woelen.
Beheer
WP Admin