fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

X-Tilt: de voorlader met een kantelstuk

Het X-Tilt kantelstuk maakt dat de bak of de palletlepels 20 graden links- of rechtsom kantelen.

X-Tilt, zo heet de nieuwe optie voor Valtra-voorladers. X-Tilt zorgt ervoor dat je altijd de juist hoek maakt met je bak of palletvorken.

X-Tilt is een optie die Valtra kan Leveren op haar voorladers die ze inkoopt bij het Zweedse merk Ãlö Quicke. De optie behelst een kantelbaar koppelstuk waar je de bakken, klemmen of palletvorken aan kan koppelen. Je kan zo de voorzetstukken 20 graden links- of rechtsom kantelen. Het voordeel: altijd op de perfecte manier voorzetstukken aankoppelen en balen of pallets wegzetten, juist als je met de trekker op een oneffen terrein staat. Ook als je gebruik maakt van houtklemmen, kan dit een handige optie zijn.

X-Tilt geïntegreerd

Andere mogelijkheden zijn om bij het egaliseren het zand of grind onder een hoek af te werken. Ook kan je (extreem) brede last beter in balans houden op deze manier.

Valtra levert deze optie op de G5, G6 en G7 voorladers. De bediening van het kantelstuk is volledig geïntegreerd met de armleuningbediening van de Valtra trekkers, zo belooft ze. Ook blijft het hydraulisch vergrendelen van aanbouwdelen mogelijk, ondanks deze extra ingebouwde functie.

Exclusief Valtra

Wat de meerprijs is van het kantelstuk, kan Valtra-importeur Mechan Groep nog niet zeggen. Navraag bij de Nederlandse importeur van de Quicke voorladers levert op dat dit kantelstuk exclusief verkocht wordt via de Valtra dealers. Het kantelsysteem is niet leverbaar af fabriek van Ãlö Quicke.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Proefrit met de nieuwe Valtra S 416 Unlimited

TREKKER maakte een proefrit met het topmodel van de zesde generatie S-serie: de Valtra S 416 Unlimited.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Valtra Q285

Het testteam van ‘multi-trekkertest 7 x 300 pk’ vindt dat Valtra erin slaagt de hypermoderne Q 285 toch toegankelijk te maken....
Afbeelding artikel

Valtra toont nieuw vlaggenschip S416

De Finse trekkerfabrikant Valtra presenteert een nieuw topmodel. Het gaat om een nieuwe S416 met maximaal 420 pk.
Beheer
WP Admin