fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Pöttinger 4 procent gedaald

De omzet in het recente boekjaar 2019/2020 daalde licht bij Póttinger. Zeventig procent van de omzet komt uit hooibouwmachines zoals maaiers. - Foto: Michel Velderman

Machinefabrikant Pöttinger haalde over het boekjaar 2019/2020 een omzet van 366 miljoen Euro. Een daling van vier procent ten opzichte van het recordjaar ervoor.

De Oostenrijkse fabrikant haalt 90 procent van die omzet uit het buitenland waarvan Duitsland (19%) en Frankrijk (15%) de twee grootste exportlanden zijn. Zeventig procent van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van hooibouwmachines waarvan de opraapwagens het grootste deel voor hun rekening nemen. Dertig procent komt van grondbewerkingsmachines.

Ondanks de Corona-crises is de omzet in sommige landen zelfs gestegen. Bij het Oostenrijkse bedrijf werken momenteel 1.900 mensen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oostenrijkse Syn Trac vraagt faillissement aan

Trekkerfabrikant Syn Trac vraagt faillissement aan. De fabrikant wil de activiteiten voortzetten en werkt aan een herstructurering van het bedrijf.
Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Beheer
WP Admin