fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Einböck werkt samen met Isaria-gewassensor

De Isaria-gewassensor hangt in de fronthef en meet met behulp van lichtreflectie de biomassa en stikstofbehoefte van het gras. Einböck heeft de software van de doorzaaimachine aangepast zodat deze de dosering kan aanpassen op basis van de gewassensor. Foto: Reesink Agri

Doorzaaimachines van Einböck kunnen nu samenwerken met een Isaria-gewassensor, en daarmee selectief gras doorzaaien.

Einböck-importeur Reesink Agri meldt dat de doorzaaimachines van dit Oostenrijkse merk voortaan kunnen samenwerken met de Isaria-gewassensor van Fritzmeier. Hierbij varieert de zaaidosering van de doorzaaimachine op basis van de gemeten waardes van de gewassensor vóórop de trekker.

Via bluetooth of isobus

De Isaria Pro Active-gewassensor meet al rijdend met behulp van lichtreflectie de stikstofbehoefte en de biomassa van het gras. Dit uitklapbare apparaat met twee sensoren eraan, hangt in de fronthef van de trekker. De Pro Active-computer van Isaria berekent hoeveel zaaizaad op een perceel gedeelte gezaaid moet worden, en doet dit op basis van een ingestelde minimale en maximale waarde. De Isaria zendt dit vervolgens via Bluetooth of Isobus naar de Speed Tronic-computer op de Einböck P-Box-STI-elektrische zaaimachine, die op basis hiervan steeds de juiste dosering handhaaft. Met deze techniek is het mogelijk om alleen de slechte delen van het perceel met een matige grasmat door te zaaien, in plaats van een volledig perceel. En dus zou het mogelijk zijn om zaaizaad te besparen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Eerste Einböck-machines verlaten nieuwe fabriek

De nieuwe fabriek van machinefabrikant Einböck in Dorf an der Pram is klaar. Inmiddels hebben de eerste machines de nieuwe fabriek...
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin