fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

’Een internationale beurs per jaar is genoeg’

CEO van Lemken Anthony van der Ley.

Lemken CEO Anthony van de Ley pleit voor minder mechanisatiebeurzen. Corona heeft ons laten zien dat er wellicht een overkill aan beurzen is en dat het ook anders kan.

Hoe dat zo?

“Door corona was het plots afgelopen met beurzen en zakelijke dienstreizen. Lemken geeft jaarlijks veel uit aan events, marketing en dienstreizen en neemt jaarlijks wereldwijd aan zo’n 200 events deel, van grote internationale beurzen tot kleine demo’s bij dealers. Ook bezochten we vaak belangrijke klanten in het buitenland. Dat was nu niet mogelijk. Het heeft ons doen beseffen dat het anders kan en moet. Zeker in het huidige digitale tijdperk kunnen vele reizen vervangen worden door videogesprekken en het organiseren van digitale events. Daarnaast zal Lemken zich in de toekomst meer focussen op kleinere dealer-events in de regio waarbij klanten de machines daadwerkelijk aan het werk kunnen zien en minder op grote shows. Seeying is believing …

De grote beurzen doen er alles aan om hun beurs te laten doorgaan.

Dat is hun goed recht, maar in het huidige coronatijdperk vinden wij enerzijds het gezondheidsrisico te groot en anderzijds de kosten te hoog in verhouding tot het aantal mogelijke deelnemers. Wij denken dat met een mondkapjesplicht en afstandsregel minstens de helft van de bezoekers verstek laat gaan. Een dure stand heeft dan voor ons te weinig waarde. Lemken heeft zich daarom al afgemeld voor de Eima in Bologna, die in februari 2021 zou plaatsvinden. Ook de Sima in Parijs in februari 2021 zouden we skippen, maar die beurs besloot uiteindelijk zelf de editie uit te stellen naar november 2022.

Hoe zou volgens u het beurzenlandschap er uit moeten zien?

De Franse Sima en de Duitse Agritechnica vielen altijd samen in hetzelfde jaar. Sima gaat nu naar november 2022, waardoor het samenvalt met de Italiaanse Eima. Twee internationale beurzen in dezelfde maand is verreweg van optimaal. Als het aan mij zou liggen, dan zou de cyclus driejaarlijks worden, maar dit is mijn persoonlijke mening. Het ene jaar Agritechnica, het jaar erop Eima, het jaar daarop Sima en daartussen kan elk land een nationele eigen beurs organiseren, Nederland bijvoorbeeld de ATH, België haar Agribex en Denemarken haar Agromek.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot laat zich door trekker trekken

Met versie 3.0 van de VTE-veldrobot van Krone en Lemken is het mogelijk om de robot snel met eigen trekker naar...
Afbeelding artikel

Lemken Spraykit-dophouder leverbaar met automatische sectieafsluiting

De Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder van Lemken zijn vanaf heden leverbaar met automatische sectieafsluiting.
Beheer
WP Admin