Terug naar nieuwsoverzicht

’Een internationale beurs per jaar is genoeg’

CEO van Lemken Anthony van der Ley.

Lemken CEO Anthony van de Ley pleit voor minder mechanisatiebeurzen. Corona heeft ons laten zien dat er wellicht een overkill aan beurzen is en dat het ook anders kan.

Hoe dat zo?

“Door corona was het plots afgelopen met beurzen en zakelijke dienstreizen. Lemken geeft jaarlijks veel uit aan events, marketing en dienstreizen en neemt jaarlijks wereldwijd aan zo’n 200 events deel, van grote internationale beurzen tot kleine demo’s bij dealers. Ook bezochten we vaak belangrijke klanten in het buitenland. Dat was nu niet mogelijk. Het heeft ons doen beseffen dat het anders kan en moet. Zeker in het huidige digitale tijdperk kunnen vele reizen vervangen worden door videogesprekken en het organiseren van digitale events. Daarnaast zal Lemken zich in de toekomst meer focussen op kleinere dealer-events in de regio waarbij klanten de machines daadwerkelijk aan het werk kunnen zien en minder op grote shows. Seeying is believing …

De grote beurzen doen er alles aan om hun beurs te laten doorgaan.

Dat is hun goed recht, maar in het huidige coronatijdperk vinden wij enerzijds het gezondheidsrisico te groot en anderzijds de kosten te hoog in verhouding tot het aantal mogelijke deelnemers. Wij denken dat met een mondkapjesplicht en afstandsregel minstens de helft van de bezoekers verstek laat gaan. Een dure stand heeft dan voor ons te weinig waarde. Lemken heeft zich daarom al afgemeld voor de Eima in Bologna, die in februari 2021 zou plaatsvinden. Ook de Sima in Parijs in februari 2021 zouden we skippen, maar die beurs besloot uiteindelijk zelf de editie uit te stellen naar november 2022.

Hoe zou volgens u het beurzenlandschap er uit moeten zien?

De Franse Sima en de Duitse Agritechnica vielen altijd samen in hetzelfde jaar. Sima gaat nu naar november 2022, waardoor het samenvalt met de Italiaanse Eima. Twee internationale beurzen in dezelfde maand is verreweg van optimaal. Als het aan mij zou liggen, dan zou de cyclus driejaarlijks worden, maar dit is mijn persoonlijke mening. Het ene jaar Agritechnica, het jaar erop Eima, het jaar daarop Sima en daartussen kan elk land een nationele eigen beurs organiseren, Nederland bijvoorbeeld de ATH, België haar Agribex en Denemarken haar Agromek.

Gerelateerde tags: ,

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken en Krone samen autonoom

Machinefabrikant Krone uit Spelle (D.) en machinefabrikant Lemken uit Alpen (D.) bundelen de krachten in een autonoom aandrijfconcept. Onder de naam...
Afbeelding artikel

Lemken bouwt nieuwe fabriek in Dinteloord

Duitse machinebouwer Lemken investeert €18 miljoen om een nieuwe productielocatie te bouwen in Dinteloord (N.-Br.). In die nieuwe fabriek gaat Lemken...
Afbeelding artikel

Lemken Steketee IC Weeder AI nu ook bietgeschikt

De IC Weeder AI van Lemken Steketee kan voortaan ook overweg met gezaaide bieten. De IC Weeder van Lemken Steketee is...
Beheer
WP Admin