Terug naar nieuwsoverzicht

Tractorpulling Boerdonk krijgt internationaal tintje

Een archieffoto van trekkertrek Boerdonk in 2012. Boerdonk is één van de weinige wedstrijden die dit jaar plaatsvindt met publiek.

Op zaterdag 3 oktober start de tractorpulling-wedstrijd in Boerdonk. er zijn maar beperkt kaarten voor het publiek verkrijgbaar.

Op vrijdag 4 september om 18:00 uur start de kaartverkoop voor tractorpulling Boerdonk. In tegenstelling tot wat andere (besloten) test en tuning tractorpulling-dagen, betreft Boerdonk weer een echte wedstrijd mét publiek. Trekkertrek Boerdonk vindt plaats op op zaterdag 3 oktober vanaf 15:00 uur.

Internationale deelnemers

De strijd op de baan belooft een waar spektakel te worden. Met 25 deelnemers in de 4,5 ton sportklasse en maar liefst 36 deelnemers in de 3,6 ton supersport is sprake van zeer goed gevulde klassen. Deelnemers uit Duitsland en Zwitserland geven de wedstrijd een internationaal tintje.

Op anderhalve meter

Er is plaats voor 870 toeschouwers op gereserveerde plaatsen. Hiervoor wordt het terrein langs de baan opgedeeld in vakken, waarbinnen stoelen op een tussenruimte van anderhalve meter komen te staan. Voor degene die geen kaarten kunnen bemachtigen, is de wedstrijd ook via livestream te volgen.

Toch een vergunning

Door intensief overleg met de gemeente Meijerijstad vond de organisatie een manier waarop de wedstrijd toch kan worden gehouden. De vergunning kwam op 30 juli binnen, en de gemeente is nog steeds positief over dit evenement. Uiteraard is alles onder voorbehoud van het verdere verloop van het coronavirus. Mocht de wedstrijd op het laatste moment alsnog afgelast worden door verscherpte maatregelen, dan krijgen deelnemers en toeschouwers hun geld terug, zo beloofd de organisatie.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tractorpullingteam Megatron loopt voorop met elektronica

Team Megatron is een voorloper; het installeerde al eerste in tractorpullingteam in Nederland een elektrisch managementsysteem (ECU) in een trekker.
Afbeelding artikel

Team Backdraft vecht om elke kilo minder gewicht

Team Backdraft speelt het klaar om motor van 650 kilo op een Mini Unlimited van 950 kilo te bouwen.
Afbeelding artikel

Team Asterix stapelt al 40 jaar V8’en

Veertig jaar bedrijft het Asterix-team reeds tractorpulling. En na al die jaren is de basis van de motoren nog steeds dezelfde...
Beheer
WP Admin