fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deere’s Operations Center open voor andere merken

Het boerderij-managementsysteem van John Deere – Operations Center – ondersteunt nu ook IsoXML-extensies, en is daardoor te koppelen met andere merken.

Voortaan is het mogelijk om documentatie in een IsoXML-bestandsformaat in te laden het Operations Center van John Deere. Het gaat hierbij om documentatie zoals opbrengstdata en perceelsgrenzen. Operations Center het boerderij-managementsysteem van John Deere, waarin perceelsdata zoals bewerkingen, bemestingsgiften en opbrengsten worden bijgehouden, machine-informatie en -locaties te vinden zijn. Dit systeem ondersteunde tot nog toe alleen John Deere eigen data, en het Shapefile-bestandsformaat.

Nu het mogelijk is om dit soort documentatie in een IsoXML-bestand in te laden, is het dus ook mogelijk om data uit machines van andere merken in te laden. Dat kan handig zijn. Praktijkvoorbeeld: als een loonwerker komt oogsten met bijvoorbeeld een Claas Lexion-maaidorser, en deze documenteert in IsoXML-formaat, dan kun je dit via een USB-stick in het Operations Center inladen. Sinds de Gen 4-displays in trekkers en oogstmachines hangen, is het daarin al wel mogelijk om IsoXML-bestanden te importeren en exporteren, en met een IsoXML-taakkaart te werken die in een ander softwareprogramma is gemaakt.

Nog geen taakkaart maken

Op dit moment ondersteunt het Operations Center de mogelijkheid om perceelsgrenzen en documentatiegegevens van een ander merk machine te importeren in IsoXML. Het is vooralsnog niet mogelijk om in het Operations Center taakkaarten te maken in IsoXML-bestandsformaat, dat kan alleen in Shapefile of het John Deere eigen bestandsformaat. Ook is het nog niet mogelijk gps-lijnen één-op-één over te nemen in IsoXML in een ander merk. En realtime ‘streaming’ van data, waarbij je de voortgang van een bewerking kunt zien in Operations Center (of bijhorende app), is niet mogelijk via IsoXML. Hetzelfde geldt voor overdracht van data via de cloud; er is voor IsoXML altijd een USB-stick nodig.

Handmatig intekenen

Ook nieuw in het Operations Center, is dat je gegevens handmatig kunt invoeren in het managementsysteem. Dat kon nog niet, en is vooral bedoeld als notitie voor jezelf. Als bijvoorbeeld een trekker zónder John Deere gps-display een bewerking uitvoerde, dan was het niet mogelijk om die bewerking op te slaan in de perceelsgegevens. Nu kan dit dus wel, doordat je deze bewerking (bijvoorbeeld het inzaaien van een groenbemester) handmatig kunt invoeren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Uitgelekt: John Deere T5-combine komt eraan

Op een Facebook-pagina staan foto’s van een nieuwe T5-maaidorser van John Deere. Is dit de opvolger van de T-serie uit 2015?
Afbeelding artikel

Machinepark met voor elke klus een passende bak

TREKKER bekijkt de kilverbakken en dozerbakken in het machinepark van Dave Straathof: een waar kilverparadijs.
Beheer
WP Admin