fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deere’s Operations Center open voor andere merken

Het boerderij-managementsysteem van John Deere – Operations Center – ondersteunt nu ook IsoXML-extensies, en is daardoor te koppelen met andere merken.

Voortaan is het mogelijk om documentatie in een IsoXML-bestandsformaat in te laden het Operations Center van John Deere. Het gaat hierbij om documentatie zoals opbrengstdata en perceelsgrenzen. Operations Center het boerderij-managementsysteem van John Deere, waarin perceelsdata zoals bewerkingen, bemestingsgiften en opbrengsten worden bijgehouden, machine-informatie en -locaties te vinden zijn. Dit systeem ondersteunde tot nog toe alleen John Deere eigen data, en het Shapefile-bestandsformaat.

Nu het mogelijk is om dit soort documentatie in een IsoXML-bestand in te laden, is het dus ook mogelijk om data uit machines van andere merken in te laden. Dat kan handig zijn. Praktijkvoorbeeld: als een loonwerker komt oogsten met bijvoorbeeld een Claas Lexion-maaidorser, en deze documenteert in IsoXML-formaat, dan kun je dit via een USB-stick in het Operations Center inladen. Sinds de Gen 4-displays in trekkers en oogstmachines hangen, is het daarin al wel mogelijk om IsoXML-bestanden te importeren en exporteren, en met een IsoXML-taakkaart te werken die in een ander softwareprogramma is gemaakt.

Nog geen taakkaart maken

Op dit moment ondersteunt het Operations Center de mogelijkheid om perceelsgrenzen en documentatiegegevens van een ander merk machine te importeren in IsoXML. Het is vooralsnog niet mogelijk om in het Operations Center taakkaarten te maken in IsoXML-bestandsformaat, dat kan alleen in Shapefile of het John Deere eigen bestandsformaat. Ook is het nog niet mogelijk gps-lijnen één-op-één over te nemen in IsoXML in een ander merk. En realtime ‘streaming’ van data, waarbij je de voortgang van een bewerking kunt zien in Operations Center (of bijhorende app), is niet mogelijk via IsoXML. Hetzelfde geldt voor overdracht van data via de cloud; er is voor IsoXML altijd een USB-stick nodig.

Handmatig intekenen

Ook nieuw in het Operations Center, is dat je gegevens handmatig kunt invoeren in het managementsysteem. Dat kon nog niet, en is vooral bedoeld als notitie voor jezelf. Als bijvoorbeeld een trekker zónder John Deere gps-display een bewerking uitvoerde, dan was het niet mogelijk om die bewerking op te slaan in de perceelsgegevens. Nu kan dit dus wel, doordat je deze bewerking (bijvoorbeeld het inzaaien van een groenbemester) handmatig kunt invoeren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Afbeelding artikel

John Deere overtreft eigen winstverwachtingen

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht.
Beheer
WP Admin