Terug naar nieuwsoverzicht

Dalende omzet bij Kubota

Steeg de omzet van machinefabrikant Kubota in 2019 nog met bijna 4 procent, in de eerste helft van 2020 ziet het bedrijf de omzet dalen. Een daling van (omgerekend) 7,7 naar 7,08 miljard euro. Dat is bijna 9 procent.

De omzet van Kubota’s landbouwmachines daalde met 8,5 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar daarvoor. In Europa komt deze daling – volgens Kubota – hoofdzakelijk door de gevolgen van Covid-19.

Kubota en Corona

De coronacrisis zorgt niet alleen voor een lagere omzet. Kubota komt niet met concrete prognoses voor de tweede helft van 2020, omdat het verloop en de gevolgen van Covid-19 te onvoorspelbaar zijn. Kubota verwach dat het virus in heel 2020 nog een negatieve invloed zal hebben op zowel de productie als de omzetcijfers.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

DLG maakt winnaars Agrifuture Concept 2022 bekend

DLG (Duitse landbouwvereniging) maakte onlangs vijf winnaars bekend van haar innovatieprijsregeling ‘’DLG-Agrifuture Concept Winner’’. Deze prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende prestaties...
Afbeelding artikel

Kubota introduceert M6-001 Utility

De M6-141 Utility is met 141 pk de zwaarste trekker uit de M6-6001 serie. Vergeleken met de voorgangers is de Fase...
Afbeelding artikel

Kubota investeert in Bloomfield Robotics

Trekker- en machinefabrikant Kubota geeft een financiële injectie aan Bloomfield Robotics, een Amerikaanse start-up die beeldanalysetechnologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om...
Beheer
WP Admin