Terug naar nieuwsoverzicht

Dalende omzet bij Kubota

Steeg de omzet van machinefabrikant Kubota in 2019 nog met bijna 4 procent, in de eerste helft van 2020 ziet het bedrijf de omzet dalen. Een daling van (omgerekend) 7,7 naar 7,08 miljard euro. Dat is bijna 9 procent.

De omzet van Kubota’s landbouwmachines daalde met 8,5 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar daarvoor. In Europa komt deze daling – volgens Kubota – hoofdzakelijk door de gevolgen van Covid-19.

Kubota en Corona

De coronacrisis zorgt niet alleen voor een lagere omzet. Kubota komt niet met concrete prognoses voor de tweede helft van 2020, omdat het verloop en de gevolgen van Covid-19 te onvoorspelbaar zijn. Kubota verwach dat het virus in heel 2020 nog een negatieve invloed zal hebben op zowel de productie als de omzetcijfers.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen. De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat...
Afbeelding artikel

Sima weer uitgesteld, nu naar november 2022

Sima besluit om weer uit te stellen, nu naar 2022. Ze is de Eima een stapje voor
Afbeelding artikel

Duizend banen weg bij Deutz AG

Bij motorfabrikant Deutz AG, die onder andere motoren maakt voor Deutz-Fahr, verdwijnen maximaal 1000 arbeidsplaatsen. Deutz AG zag in de eerste...