fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dalende omzet bij Kubota

Steeg de omzet van machinefabrikant Kubota in 2019 nog met bijna 4 procent, in de eerste helft van 2020 ziet het bedrijf de omzet dalen. Een daling van (omgerekend) 7,7 naar 7,08 miljard euro. Dat is bijna 9 procent.

De omzet van Kubota’s landbouwmachines daalde met 8,5 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar daarvoor. In Europa komt deze daling – volgens Kubota – hoofdzakelijk door de gevolgen van Covid-19.

Kubota en Corona

De coronacrisis zorgt niet alleen voor een lagere omzet. Kubota komt niet met concrete prognoses voor de tweede helft van 2020, omdat het verloop en de gevolgen van Covid-19 te onvoorspelbaar zijn. Kubota verwach dat het virus in heel 2020 nog een negatieve invloed zal hebben op zowel de productie als de omzetcijfers.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Van de Vondervoort per 1 oktober directeur Reesink Agri

Op 1 oktober is Jordi van de Vondervoort aangetreden als algemeen directeur van Reesink Agri. Hiermee vervangt hij Pieter Koeman.
Afbeelding artikel

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie?

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie? Je leest er alles over op Trekkeronline, inclusief aankooptips.
Afbeelding artikel

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

Machinefabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.).
Beheer
WP Admin