fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

AVR en Dacom combineren veld- en machinegegevens

Hier zijn de perceelsgegevens van Dacom ingelezen in AVR Connecht.

Door machinegegevens en perceelsgegevens te combineren, bieden AVR en Dacom hun gebruikers handvatten om hun teeltkosten verder terug te dringen.

Via het AVR Connect-platform konden gebruikers van AVR-machines reeds de gegevens die alle sensoren registreren bekijken en analyseren. Met als doel real time inzicht te krijgen hoe efficiënt de machine zijn werk doet, en of daar wat aan te verbeteren is.

Lees verder onder de foto

De Puma 4.0 is een van de AVR-machines waarbij je AVR Connect kunt gebruiken. Foto: Martin Smits

Samen met Dacom Farm Intelligence wordt AVR Connect nu uitgebreid met perceelsgegevens. Dit zou een nog completer plaatje moeten opleveren op basis waarvan de gebruiker de teeltkosten kan terugdringen. Adviezen vanuit de koppeling tussen AVR Connect en de Dacom Cloudfarm-applicatie helpen daarbij.

Abonnement nodig

Het pakket is een optie bij de Puma 3, de Puma 4.0 en de Ceres 440. Dan heeft de gebruiker wel ook een abonnement op Dacoms Cloudfarm nodig à € 25 per maand. Het werkt beide kanten op: je kunt AVR-machinedata inlezen in Cloudfarm, of perceelsdata importeren in AVR Connect. Na instellen gebeurt dit automatisch. In Cloudfarm zijn ook nog gegevens uit andere bronnen binnen te halen, zoals van satellieten, of hoogte/grondsoortkaarten.

Lees verder onder de foto’s

Hier zijn de perceelsgegevens van Dacom ingelezen in AVR Connecht.

Hier zijn de perceelsgegevens van Dacom ingelezen in AVR Connecht. Foto: AVR.

Zo ziet het eruit bij het omgekeerde, als je machinedata importeert in Cloudfarm van Dacom.

Zo ziet het eruit bij het omgekeerde, als je machinedata importeert in Cloudfarm van Dacom. Foto: AVR

Uit alle gecombineerde gegevens is bijvoorbeeld een oogstregistratie te halen met gewerkte uren, brandstofverbruik en opbrengsten. Dit maakt onder meer verschillen tussen en binnen percelen zichtbaar. Hieruit rollen dan weer concrete adviezen, aldus AVR.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zelf Claas-machines samenstellen en prijzen checken

Met een smartphone of tablet kan de gebruiker met de Claas-productconfigurator een trekker of landbouwmachine samenstellen.
Afbeelding artikel

Nieuw Canadees robotje-van-alles

Het Canadese Korechi ontwikkelde een kleine robot, de RoamIO. Deze is bedoeld als flexibel uit te rusten platform dat vooral tijdrovend...
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin