fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco verwacht zwakke vraag landbouwmachines in 2020

Trekkerfabrikant Agco verwacht dat de wereldwijde vraag naar landbouwmachines in 2020 zwakker zal zijn vanwege de onzekerheid als gevolg van het coronavirus.

De consumptie van graan voor voedsel, brandstof en veevoer wordt negatief beïnvloed door de economische gevolgen van het virus. Voorraden blijven hoog en prijzen lager, aldus het moederbedrijf van onder andere Fendt en Massey Ferguson. Gevolg: minder vraag naar landbouwmachines.

14% minder trekkers verkocht in Europa

Dat liet het bedrijf weten tijdens de publicatie van de financiële cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit blijkt dat de verkoop van trekkers in West-Europa in het eerste halfjaar van 2020 terugliep met 14% en die van combines met 18%. Dat kwam voornamelijk door productiebeperkingen. Agco moest alle grote Europese productievestigingen tijdelijk sluiten vanwege materiaaltekorten en beperkingen in de toeleveringsketen door het coronavirus. Inmiddels zijn alle locaties weer operationeel.

Lees verder onder de tweet

Het bedrijf zag dat de marktvraag het geringst was in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Over het gehele jaar komt de vraag in Europa vlak uit: met in het derde kwartaal een stijging en in het laatste kwartaal weer een daling, aldus de fabrikant.

De verkoop in andere delen van de wereld daalde minder hard dan in West-Europa. De verkoop van trekkers in Noord-Amerika en van combines in Zuid-Amerika nam zelfs toe.

Agco ziet winst halveren

De omzet van het bedrijf kwam uit op $ 2 miljard, een daling van 17,2%. De daling in Europa/Midden-Oosten was forser: 22,8%. De winst halveerde: van $ 141 miljoen in 2019 naar $ 70 miljoen in 2020.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Afbeelding artikel

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

Agco heeft in Europa en het Midden-Oosten in het eerste halfjaar meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen verkocht.
Beheer
WP Admin