fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

’s Werelds grootste trekker heeft nieuwe banden

De Big Bud 16-V 747, de grootste trekker ter wereld, is voorzien van nieuwe banden. Voortaan staat de gigant op achtmaal Goodyear 1400/30 R46’s.

De banden van de Big Bud 16-V 747 zijn voor het eerst in ruim veertig jaar tijd verwisseld. Sinds 1977 staat de Big Bud op de originele, inmiddels versleten banden. De bandenwissel gebeurde onlangs bij het Heartland Museum in Clarion, Iowa, waar de trekker tot nog toe wordt tentoongesteld. Bandenfabrikant Goodyear, onderdeel van Titan, sponsorde acht nieuwe LSW 1400/30 R46-banden voor de trekker. Deze banden zijn elk 2 meter hoog en 1,35 meter breed. Hierdoor weegt ’s werelds grootste trekker nu zo’n 50 ton en is de Big Bud 9 meter breed.

Lees verder onder de foto’s

Montage van de banden: links de nieuwe Goodyear 1400/30 R46-banden en rechts de oude, in Canada gefabriceerde banden.

Montage van de banden: links de nieuwe Goodyear 1400/30 R46-banden en rechts de oude, in Canada gefabriceerde banden.

Op de nieuwe banden, die elk 2 meter hoog en 1,35 meter breed zijn, is de Big Bud zo'n 9 meter breed.

Op de nieuwe banden, die elk 2 meter hoog en 1,35 meter breed zijn, is de Big Bud zo’n 9 meter breed.

Terug naar Montana

Het is nog niet bekend wanneer exact, maar dat de Big Bud 747 het museum in de staat Iowa gaat verlaten, is bevestigd. De eigenaar van de trekker, de familie Williams, zou de trekker terughalen naar het bedrijf in Montana. Of de trekker dan weer aan het werk wordt gezet, is niet bekend. De belangrijkste reden voor de eigenaar destijds om de Big Bud-trekker commercieel tentoon te stellen in het museum en deze niet meer te gebruiken, was dat de originele banden waren versleten en het niet loonde acht nieuwe te monteren.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin