fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Polymax importeur elektrische Faresin-verreikers

Polymax (Kamerik) is sinds begin 2020 de exclusieve importeur van elektrische en diesel verreikers van het Italiaanse merk Faresin.

Naast de diesels, levert Polymax ook de elektrische Faresin full electric 6.26. “We kregen steeds meer vraag naar elektrische verreikers”, vertelt Polymax directeur Ben Kwant.

De elektrische Faresin met standaard accu van 300 Ah draait ongeveer 4 uur continue operationeel. Dit is vaak voldoende voor een normale werkdag met onderbrekingen. “Ook omdat je deze, zelfs in de wintermaanden, wat makkelijker inschakelt dan een diesel”, meldt Kwant. Er is een optie om deze standaard accu te vervangen door een accu met een capaciteit van 400Ah, mocht dit nodig zijn.

Omdat veel bedrijven inmiddels zonnepanelen hebben, maakt dat de keuze voor een elektrische verreiker interessant. Een ander voordeel aan deze machine is volgens Kwant dat ze in een gesloten ruimte gebruikt mogen worden. Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk de machines versneld af te schrijven via de MIA/Vamil regeling.

Net zo sterk

Een vooroordeel van elektrisch is dat deze minder sterk zou zijn dan een machine op diesel. Deze elektrische verreiker is net zo sterk als een diesel met dezelfde specificaties. “Sterker nog, de koppel van de elektrische variant is hoger”, vertelt Kwant.

De prijs van de Faresin full electric 6.26 ligt rond de €65.000 voor de standaard editie.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Beheer
WP Admin