fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Polymax importeur elektrische Faresin-verreikers

Polymax (Kamerik) is sinds begin 2020 de exclusieve importeur van elektrische en diesel verreikers van het Italiaanse merk Faresin.

Naast de diesels, levert Polymax ook de elektrische Faresin full electric 6.26. “We kregen steeds meer vraag naar elektrische verreikers”, vertelt Polymax directeur Ben Kwant.

De elektrische Faresin met standaard accu van 300 Ah draait ongeveer 4 uur continue operationeel. Dit is vaak voldoende voor een normale werkdag met onderbrekingen. “Ook omdat je deze, zelfs in de wintermaanden, wat makkelijker inschakelt dan een diesel”, meldt Kwant. Er is een optie om deze standaard accu te vervangen door een accu met een capaciteit van 400Ah, mocht dit nodig zijn.

Omdat veel bedrijven inmiddels zonnepanelen hebben, maakt dat de keuze voor een elektrische verreiker interessant. Een ander voordeel aan deze machine is volgens Kwant dat ze in een gesloten ruimte gebruikt mogen worden. Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk de machines versneld af te schrijven via de MIA/Vamil regeling.

Net zo sterk

Een vooroordeel van elektrisch is dat deze minder sterk zou zijn dan een machine op diesel. Deze elektrische verreiker is net zo sterk als een diesel met dezelfde specificaties. “Sterker nog, de koppel van de elektrische variant is hoger”, vertelt Kwant.

De prijs van de Faresin full electric 6.26 ligt rond de €65.000 voor de standaard editie.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin