Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere komt met nieuwe R700i veldspuiten

John Deere heeft twee nieuwe getrokken veldspuiten in het middensegment geïntroduceerd – de R732i en R740i.

Kortweg komt het erop neer dat de nieuwe getrokken spuiten van John Deere nu de techniek krijgen van de grotere getrokken (R900i-serie) en zelfrijdende spuiten (R4100-serie).

De R732i en R740i modellen zijn verkrijgbaar met tankvolumes van respectievelijk 3200 en 4000 liter en spuitboombreedtes van 18 tot 30 meter. Nieuw is ook het zogenoemde PowrSpray dubbel-circuit systeem.

Met individuele doppenschakeling

PowrSpray bestaat uit twee centrifugaalpompen met gescheiden circuits. De zelfaanzuigende vulpomp vult de spuittank met maximaal 600 liter per minuut binnen zeven minuten, terwijl de sproeipomp met 750 liter per minuut werkt. De machines zijn leverbaar met individuele doppenschakeling. Ook nieuw: de nieuwe multifunctionele hendel en het SolutionCommand menu dat verschijnt op de trekkerterminal.

Lees verder onder de foto

Een nieuw kenmerk van John Deere-spuiten in het middensegment is het systeem 'PowrSpray dual-circuit' waarmee je twee verschillende middelen kan toedienen.

Een nieuw kenmerk van John Deere-spuiten in het middensegment is het systeem ‘PowrSpray dual-circuit’ waarmee je twee verschillende middelen kan toedienen.

Cloud-gebaseerd platform

Met draadloze gegevensoverdracht kunnen de spuit- en gewasgegevens worden uitgewisseld tussen de machines en het thuiskantoor en zelfs worden doorgestuurd naar derden. De Iso-xml databestanden zijn nu bruikbaar binnen MyJohnDeere.com. De nieuwe R700i serie getrokken veldspuiten zijn verkrijgbaar met een voorbereiding voor een ‘Closed transfer Systeem’ (CTS) waarmee je middelen in een afgesloten vat kan toedienen aan de spuitvloeistof. Hiermee zou het vulstation nog veiliger en gemakkelijker aan te sluiten zijn op een gesloten vulsysteem.

Wanneer de spuiten exact leverbaar zijn, is nog niet bekend, waarschijnlijk nog dit jaar.

Het nieuwe uitklapbare paneel om fusten en middelen toe te dienen en te reingen, klapt uit tot laag aan de grond.

Het nieuwe uitklapbare paneel om fusten en middelen toe te dienen en te reingen, klapt uit tot laag aan de grond.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf tips voor variabel spuiten

Bij de Nationale Proeftuin Precisielandbouw geeft Koen van Boheemen, onderzoeker precisielandbouw en robotica bij Wageningen UR, enkele tips voor variabel spuiten....
Afbeelding artikel

John Deere showt X9-combine

John Deere laat de geheimzinnigheid rond zijn nieuwe X-serie reuzenmaaidorsers varen en publiceerde filmpjes met specificaties op Youtube. Afgelopen november toonde...
Afbeelding artikel

Traploze bak voor de John Deere 6M-serie

John Deere maakte vandaag bekend dat de compacte 6M-serie ook leverbaar wordt met een traploze bak.