Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: Trioliet werkt aan nieuwe Triotrac

Trioliet komt met een nieuwe variant van de Triotrac: de motor ligt op de achteras en vooral de invoer is totaal anders.

Machinefabrikant Trioliet werkt aan een nieuwe Triotrac-zelfrijdende voermengwagen. Volgens de stickers gaat het om een Triotrac M 1-1400, wat zou duiden op een 14 kuubs-mengkuip met één vijzel. Meest opvallend aan de zelfladende machine is de vernieuwde invoer. Normalerwijs snijdt de Triotrac het voer los en dit voer valt op een transportband die het voer naar de mengkuip transporteert. Maar op de spionagefoto’s is te zien dat die transportband daar is verdwenen, en dat Trioliet een soort scheppende rotor onder de cabine bouwt.

Motorblok naar achteren

Verder valt op dat het motorblok, wat normalerwijs onder de cabine/opvoerband ligt nu is verhuisd naar bovenop de achteras. Daarmee is ook de achterste afvoerband verplaatst naar vóór de achteras. Ook lijkt de cabine niet meer over een rails te schuiven, maar aan een hefboom te hangen.

Presentatie in het najaar

Trioliet zegt inderdaad te werken aan een nieuwe zelfrijder in dit segment. De machinefabrikant uit Oldenzaal (Ov.) wil nog geen details over de machine vertellen. In het najaar zal de nieuwe Triotrac officieel worden voorgesteld.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr breidt 6.4-serie uit met 6145.4

Deutz-Fahr presenteert de 6145.4. Het nieuwe model versterkt de 6155.4, 6165.4 en 6175.4. De trekker is vooralsnog alleen leverbaar als actiemodel....
Afbeelding artikel

Nieuwe opklapbare aanaarder van AVR

Belgische fabrikant AVR komt met een nieuwe opklapbare ridger voor mechanische onkruidbestrijding. Deze extra brede aanaarder is leverbaar voor seizoen 2021....
Afbeelding artikel

Trioliet neemt een Ursus-fabriek over

Voermengwagenfabrikant Trioliet uit Oldenzaal (Ov.) neemt een productielocatie over van de Poolse trekkerfabrikant Ursus. Trioliet neemt de productielocatie in het Poolse...