Terug naar nieuwsoverzicht

Slim: meer zien met iPad aan machineterminal

Machinefabrikant Amazone komt met de zogenoemde ‘Amatron Twin App’. Via deze app breidt je in een handomdraai je bedieningsterminal uit naar een tablet zoals een iPad.

Veel functies van een machine worden nu bediend via een bedieningsterminal. Naast de standaard machinefuncties zijn er nog andere toepassingen mogelijk zoals automatische sectieschakeling of de verwerking van applicatiekaarten. Hierdoor moeten de gebruikers vaak wisselen tussen verschillende menu’s op hetzelfde scherm op de bedieningskast of terminal. Amazone bedacht een simpele oplossing: de AmaTron Twin-app. Daarmee kan je je eigen tablet erbij hangen en zo tegelijk meerdere zaken in de gaten houden als je door het veld rijdt.

Gps-functies zien op de tablet

Meest voor de hand liggend is om bijvoorbeeld gps-functies op de tablet weer te geven. Zo kan je tegelijk de machine nog bedienen. De Amazone-app werkt op alle mobiele apparaten zoals tablets of smartphones met iOS- of Android-besturingssystemen en kan gratis worden gedownload in de app-stores. Voor gebruik moet de isobus-terminal zijn uitgerust met het AmaTron Connect-uitbreidingspakket.

Amazone terminal vrij voor machine

AmaTron Connect bevat zowel een usb-WLAN-stick als de licentie voor de draadloze verbinding tussen de terminal en de AmaTron Twin-app. Om dit te doen, verbind je het mobiele apparaat eenvoudig met de AmaTron 4 via een lokale WLAN-hotspot. Functies zoals het aanmaken van velden en het opnemen van percelen of sporen, worden nu uitgevoerd op het mobiele apparaat. De verwerking van applicatiekaarten en de toepassing van sectieregeling worden eveneens weergegeven op het extra apparaat.

Zo kan je het 8-inch touchscreen van de isobus-terminal (AmaTron 4) volledig gebruiken voor de bediening van de machine.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ook Amazone zaait snel

Snel rijden tijdens het maiszaaien is hot. Inmiddels zijn er al veel aanbieders van snelzaaiers. Ook Amazone wil meedoen aan die...
Afbeelding artikel

Amazone introduceert nieuwe 1.500 liter front-tank

De nieuwe Amazone front-tank van 1.500 liter, de FT 1502, voor de UF-veldspuit, zorgt ervoor dat je in combinatie met de...
Afbeelding artikel

John Deere komt met nieuwe R700i veldspuiten

John Deere heeft twee nieuwe getrokken veldspuiten in het middensegment geïntroduceerd – de R732i en R740i. Kortweg komt het erop neer...