fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttingers Sensosafe klaar voor productie

Pöttinger rondde enkele praktijktests met de Sensosafe wildredder met succes af. Waarschijnlijk te koop vanaf 2021.

De Sensosafe van fabrikant Pöttinger is nagenoeg klaar voor productie. Het is een systeem om dieren te redden tijdens het grasmaaien.

De Oostenrijkse Fabrikant Pöttinger rondde onlangs enkele praktijktests af van het zogenoemde Sensosafe systeem. Met dit systeem wordt voorkomen dat je wilde dieren doodt tijdens maaiwerkzaamheden. Het Sensosafe systeem ziet eruit alsof het productierijp is. Desondanks kan de fabrikant en de Nederlandse importeur Duport nog niet exact zeggen wanneer het te koop is. De verwachting is dat het te koop is vanaf 2021.

Sensosafe: optische sensoren

Dit systeem detecteert via optische sensoren het wild waarna de chauffeur via geluid geattendeerd wordt om te stoppen en het wild te verplaatsen. De sensoren zitten gemonteerd in een koker boven de frontmaaier of in een tussenframe. Laatste hangt eveneens in de fronthef van de trekker – al dan niet in combinatie met de frontmaaier – en detecteert de oppervlakte af die bestemd is voor de zijmaaier die achter de trekker hangt.

Lees verder onder de foto

Beide sensoren hangen in de fronthef, ook die van de zijmaaier die achterin de trekker hangt. De sensor die het gebied van de frontmaaier aftast, zit in een koker boven de frontmaaier.

Beide sensoren hangen in de fronthef, ook die van de zijmaaier die achterin de trekker hangt. De sensor die het gebied van de frontmaaier aftast, zit in een koker boven de frontmaaier. – Foto: Pöttinger

Automatisch of zelf doen

In het geval van de frontmaaier: als de sensoren dieren detecteren, volgt er meteen een akoestisch signaal en wordt automatisch de frontmaaier hydraulisch uitgeheven. In geval van de zijmaaier, volgt er alleen een akoestisch signaal waarna de chauffeur nog tijd genoeg heeft om de stoppen en de maaier op te tillen. Tussen het frame en de zijmaaier is immers nog ruimte genoeg om tijdig te stopen.

Pöttinger toonde in 2017 de eerste versie van de Sensosafe. Het systeem is inmiddels iets aangepast. Destijds zag het er zo uit (zie video hieronder). 

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin