Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw: 3,6 meter brede frees van Dewulf

Nieuw is deze 3,6 meter brede Dewulf frontfrees. Na ombouw van de driepuntsbok kan je deze ook achter de trekker hangen.

Het Belgische Dewulf komt met een 3,6 meter brede (ruggen)frees voor de aardappelteelt. De bruto richtprijs voor deze machine begint bij € 16.790.

Dit nieuwe model komt naast de al bestaande 3 meter brede versies, de SC 300 en SC-compact. Bijzonder is de werkbreedte van 3,6 meter die eigenlijk alleen wordt toegepast bij boeren die aardappelen telen op rug-afstanden van 90 centimeter (4 x 90 = 360 cm). Deze teelt is met name populair in Noord Frankrijk en in het Franstalige deel van België. Ook in Nederland zijn er enkele telers, aldus Dewulf. Boeren die kiezen voor deze bredere ruggen, hebben de ervaring dat de brede ruggen beter en langer vocht vasthouden.

SC 360 past voor- en achterop

De frees past zowel voor- als achterop de trekker. Standaard is de machine geschikt voor voorop. Omhangen van voor- naar achter gaat alleen als je ook de driepuntsbok van plaats wisselt. De freesrotor heeft een diameter van 65 centimeter, je kan ermee tot een maximale diepte van 25 centimeter frezen. Volgens Dewulf zou dat 10 procent dieper zijn dan de gemiddelde concurrent.

Er zijn diverse rollen verkrijgbaar. De achteraanbouw kost standaard €16.790.

Er zijn diverse rollen verkrijgbaar. De achter-aanbouw versie kost standaard €16.790.

Ruggenfrees met geharde tanden

Deze SC 360 heeft 132 geharde haaktanden, de egalisatiebalk voorop is een optie evenals woelpoten en diverse typen verkruimelrollen. De bruto vanafprijs voor de SC 360 in de front is € 19.360, in de achter-aanbouw kost deze machine € 16.790.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Grimme geeft stortbunkers upgrade

De stortbunkers van de RH- en de RH Combi-series krijgen bij hun doorontwikkeling door fabrikant Grimme verschillende vernieuwingen. Optioneel kan Grimme...
Afbeelding artikel

CropVision sorteert aardappelen

Het Franse bedrijf Dubrulle Downs komt met de CropVision, een optische sorteermachine die aardappelen voor het inschuren verdeelt in drie stromen:...
Afbeelding artikel

John Deere breidt 5G-serie uit met vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers

John Deere levert vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers in zijn 5G-serie, met meer beenruimte en beter zicht naar voren.
Beheer
WP Admin