fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mechanische 4-elements hark van Krone

Deze Swadro TC 1250 heeft op de voorste twee elementen de techniek om hydraulisch de bodemdruk op de wielen in te stellen. Bij de achterste twee elementen verloopt dit via spindels.

Krone komt met de Swadro TC 1250, een 4-elementshark met een maximale werkbreedte van 12,5 meter én een brutoprijs van € 59.670

Krone heeft momenteel al meerdere 4-elements harken in haar programma, waaronder een Swadro 1400 en een Swadro 1400-plus. Daar kwam afgelopen najaar een Swadro 1370 bij en nu nieuw is de Swadro TC 1250. Ten opzichte van de drie eerstgenoemde is deze TC 1250 eenvoudiger, ontbeert elektronica en is vooral compacter en korter op de trekker gebouwd.

Swadro in eenvoud

De hele machine bedien je via één dubbelwerkend en één enkelwerkend hydraulisch ventiel. Ook is er geen aparte bedieningskast. Krone heeft bij de ontwikkeling van deze machine dan ook bewust ingezet op een machine die weliswaar breed kan harken, maar de eenvoud en korte bouw benadert van een gewone dubbele hark met middenafleg.

Beweegbare aandrijfkast

Een Krone-patent op deze machine is dat de aandrijfkasten (van de voorste elementen) mee uitschuiven naarmate de rotoren richting de maximale werkbreedte van 12,5 meter gaan. Op die manier schuiven de aftakassen niet te ver uit elkaar en blijft de aandrijflijn stabiel. Ook is het chassis van deze Swadro 1250 korter gebouwd dan die van de grotere 4-elements harken bij Krone. Dat maakt de machine wendbaarder.

Bijzonder aan deze nieuwe TC 1250 hark is de eenvoudige bediening: slechts via 1 enkelwerkend en 1 dubbelwerkend hydraulisch ventiel. - Foto's: Krone

Bijzonder aan deze nieuwe TC 1250 hark is de eenvoudige bediening: slechts via 1 enkelwerkend en 1 dubbelwerkend hydraulisch ventiel. – Foto’s: Krone

Krone werkt met snelheidsverschil

Bijzonder: de voorste twee harkelementen zijn met een breedte van 3,3 meter ruim 30 cm breder dan de achterste twee én de voorste draaien veel sneller zodat deze het gras niet in een zwad maar breed verdeeld aanbieden aan de achterste twee rotoren. De TC 1250 maakt zwadbreedtes van 1,4 tot 2,2 meter breed, weegt 4.900 kg en is geschikt voor trekkers vanaf 80 pk.

De brutoprijs van de machine is € 59.670 waarbij Krone drie jaar garantie levert op de curvebaan.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Afbeelding artikel

SIP zet twee nieuwe zwadharken in de markt

Machinefabrikant SIP introduceert twee nieuwe zwadharken: de Star R 930|28 TC-middenafleg en de Star R 860|26 TS-zij-afleg.
Beheer
WP Admin