fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Uitgelicht: de Massey Ferguson 8690 Dyna-Vt

Wekelijks maakt de marktredactie een korte analyse van (tweedehands) trekkers en machines. Deze week de Massey Ferguson 8690 met onder meer een waardeverloop van de tweedehands exemplaren.

De Massey Ferguson (MF) 8600-serie bestaat uit vijf types, waarvan de zwaarste de 8690 is met een motorvermogen van 370 pk. Deze MF 8690 was in 2008 tevens de eerste landbouwtrekker in de markt mét adblue uitlaatgas-nabehandeling. De lichtere types in deze serie hadden dit nog niet.

Agco bouwde deze trekkers in Beauvais (F). De Massey Ferguson heeft een Agco Sisu-motor en een Fendt Vario-cvt. Technisch is deze 8600-serie weer gelijk aan de Valtra S-serie van gelijke bouwjaren. Deze Valtra S kom je op de gebruiktmarkt minder vaak tegen. De opvolger van de Massey Ferguson 8600-serie is de 8700-serie die eind 2013 werd geIntroduceerd. De 8700-serie heeft als kleinste model de MF 8727 van 240 pk nominaal (270 pk maximaal, 300 pk met boost). Het zwaarste model is de MF 8737, die met boost uitkomt op een motorvermogen van 400 pk.

Zelden meer dan 10.000 draaiuren

De MF 8600 staat vooral te koop in Frankrijk en Duitsland. Opvallend is dat er volgens de occasion-website Traktorpool geen trekkers te koop staan of te koop hebben gestaan met meer dan 10.000 uur op de klok.

De vraagprijzen op basis van de urenstand zijn gemiddeld en weergegeven in de grafiek. Deze gegevens zijn gebaseerd op honderden advertenties sinds 2008 tot nu. Om het waardeverloop zuiver te houden zijn trekkers met bijvoorbeeld brand- of ongevalschade uit de dataset gehouden.

Op basis van een analyse van tweedehands exemplaren is hier het verloop van de vraagprijzen van een tweedehands MF 8690 in een grafiek uiteen gezet. De vraagprijzen variëren grofweg tussen de €40.000 voor een ouder model met veel draaiuren en de €118.000 voor een jong exemplaar.

Meer lezen en weten over de MF 8690?

Ben je Trekker-abonnee? Dan kan je een uitgebreide trekkertest van de MF 8690 online lezen en downloaden. Ook kan je de specificaties van de MF 8690 bekijken en vergelijken met andere trekkers binnen de sectie trekkers.

Een tweede hands Massey Ferguson 8690 zoek je eenvoudig op de grootste Europese occasionwebsite Traktorpool.

Abonnee worden?

Ben je geen abonnee van Trekker magazine? Bekijk dan hier de abonneer-mogelijkheden. En wil je een collectief abonnement als handelaar, vertegenwoordiger of als je werkzaam ben in de branche en snel wil kunnen schakelen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Massey Ferguson vervangt 8700S voor nieuwe 9S-serie

Massey Ferguson presenteert een nieuwe 9S-serie op vakbeurs Agritechnica. Deze serie is de opvolger van de 8700S-serie.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuw Massey Ferguson-topmodel 9S.425

Massey Ferguson vervangt zijn 700S-serie voor een nieuwe 9S-serie. TREKKER maakte een proefrit met de MF 9S.425 in Frankrijk.
Beheer
WP Admin