Terug naar nieuwsoverzicht

Hydraulisch aangedreven hogedrukreiniger

Bobcat levert drie typen hogedrukreinigers voor voorin de schranklader. De tankinhoud varieert van 270 tot 810 liter.

Even snel met de hogedrukreiniger op de meest (on)mogelijke plaatsen. Dat kan met de nieuwe Bobcat hogedrukreinigers, die zo in elke schranklader passen en hydraulisch worden aangedreven. Richtprijzen starten bij € 6.900.

Bobcat heeft een nieuw aanbouwdeel: een hogedrukreiniger voor schrankladers, compacte rupsladers en compacte wielladers. Bobcat claimt ’s werelds eerste fabrikant te zijn die dit levert.

De hogedrukreiniger hang je eenvoudig aan de machine. Afhankelijk van het type dat je koopt, kan je er zo een weg mee schoonspuiten, de roosters in de stal of een sleufsilo. Ook is er een versie met een 20 meter lange slanghaspel erop om lokaal een machine, trekker, stal of ruimte schoon te spuiten.

Van kleine tot grote Bobcats

Er zijn drie verschillende modellen te koop: de 250S, de 250M en de 250L. Het 250S-model is bedoeld voor de Bobcat S100-schranklader. Het 250M-model is voor het gebruik op alle Bobcat-schrankladers van de typen S450 tot het S650-model en de gelijke rupsvarianten. Het derde model, de 250L, is ontworpen voor gebruik op grotere (rups-) schrankladers.

Lees verder onder de foto

De slanghaspel is tot 20 meter lang, de spuitdruk tot 250 bar en de capaciteit tot 30 liter per minuut.

De slanghaspel is tot 20 meter lang, de spuitdruk tot 250 bar en de capaciteit tot 30 liter per minuut.

Vanaf € 6.900

Van de drie genoemde modellen varieert de bruto richtprijs van € 6.900 tot € 13.000. De watertank-grootte varieert van 270 liter voor de kleinste 250S tot 810 liter voor de grootste 250L. Voor Nederland is Intertechno de importeur van deze machines.

Bobcat koopt in bij Dynaset

De nieuwe hogedrukreinigers koopt Bobcat in bij het Finse Dynaset. Dynaset is de specialist als het gaat om het – zonder drukverlies – omzetten van hydraulisch vermogen naar waterdruk. De hogedrukreinigers kunnen een waterdruk halen tot 250 bar bij een debiet tot 30 liter per minuut.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf tips voor variabel spuiten

Bij de Nationale Proeftuin Precisielandbouw geeft Koen van Boheemen, onderzoeker precisielandbouw en robotica bij Wageningen UR, enkele tips voor variabel spuiten....
Afbeelding artikel

John Deere komt met nieuwe R700i veldspuiten

John Deere heeft twee nieuwe getrokken veldspuiten in het middensegment geïntroduceerd – de R732i en R740i. Kortweg komt het erop neer...
Afbeelding artikel

Zo maakt u uw spuit 2020-proof

Het kiezen van de juist toegeruste spuit voor seizoen 2020 is haast hogere wiskunde. Eén algemeen advies dat alle telers past...