fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Doorgelicht: de Claas Arion 650

De Claas Arion 650 was het topmodel tot eind 2017. Daarna kwam er een Arion 660 als nieuw topmodel.

Wekelijks maakt de marktredactie een korte analyse van (tweedehands) trekkers en machines. Deze week van de Claas Arion 650 met onder meer een waarde-indicatie van de tweedehands exemplaren.

 

De Claas Arion 650 -met het huidige uiterlijk- werd in 2012 geïntroduceerd. De trekker kreeg toen een iets ander uiterlijk: een forsere motorkap, grotere koelers en een breder cabinedak. De voorgangers van deze Arion-serie waren toen vijf jaar op de markt.

Update voor Claas Arion

Eind 2017 kwam er een update van de Claas Arion, maar veranderde qua uiterlijk bijna niets. Wel kwam er een nieuw topmodel bij: de Arion 660 met een maximaal vermogen van 185 pk, of 205 pk met powerboost. Dat maakt tevens de Arion 660 één van de weinige Claas trekkers met een powerboost. De meeste Claas trekkers genieten geen powerboost en hebben altijd het maximale vermogen tot hun beschikking.

Trekkertest: de Arion 650

In 2014 onderging de Arion 650 een grondige trekkertest. Met name motor en transmissie overtuigen in die test, zowel qua prestaties én met een gunstig brandstofverbruik (zonder adblue!) van de John Deere motor die onder fraaie motorkap ligt. De cabine blijkt eveneens een heerlijke werkplek, net als de luxere Cebis-armleuning. Het zijn enkel details die ontbreken – zoals een dubbele omkeerschakeling, een touchscreen en een geïntegreerde parkeerstand. Dat de 650 het grootse type is van de Arion-serie blijkt onder meer uit het ondermaatse hydraulische en hefvermogen, beide overigens wel met een uitmuntende bediening.

Lees verder onder de foto

De Arion 640 was het vorige topmodel van de Arion-serie tot 2012 en werd in 2007 geïntroduceerd. Deze volgde destijds de Claas Ares op.

De Arion 640 was het vorige topmodel van de Arion-serie tot 2012 en werd in 2007 geïntroduceerd. Deze volgde destijds de Claas Ares op.

Gezond aanbod gebruikte exemplaren

De Arion 650’s zijn er in 2012 bijgekomen, daarvoor was de Arion 640 het topmodel. Het aanbod van een gebruikte 640 is dan ook groot, met name voor het bouwjaar 2012. Het tweedehands aanbod van het type Claas Arion 650 is groot tussen de bouwjaren 2012 en 2018. De richtprijzen voor de tweedehandse versies liggen grofweg tussen de € 48.000 en € 100.000, het merendeel tussen de € 61.000 en de € 87.500.

Zoals al zo vaak is gebleken in het verleden, kiezen kopers vaak voor het topmodel in een serie. En die regel gaat ook op voor de Arion 660 die vooral na 2017 vaker wordt geprefereerd boven de Arion 650.

Meer lezen en weten over honderden trekkertests en -specificaties?

Ben je nog geen abonnee en wil je graag het mooiste magazine over trekkers en machines elke maand thuisbezorgd krijgen? Bekijk dan hier de abonneer-mogelijkheden, ook als je liever alles (inclusief het magazine) alleen digitaal wil lezen. En wil je een collectief abonnement als handelaar, vertegenwoordiger of als je werkzaam ben in de branche en snel wil kunnen schakelen, neem dan contact met ons op.

 

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos

TREKKER maakt een proefrit met de nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Claas Axion 870 CMatic

Waarom de Claas Axion 870 CMatic op een tweede plaats eindigt in de multi-trekkertest 7 x 300 pk, zie je in...
Beheer
WP Admin