Terug naar nieuwsoverzicht

De schoffelbemester: in één keer mest erin en onkruid eruit

De Evers Agro schoffelbemester is leverbaar in een 8- en 12-rijige uitvoering en hangt achter een mesttank. Het doel: bemesten, schoffelen en zaaien (optie) in één werkgang.

Fabrikant Evers in Almelo introduceert een machine waarmee je kan schoffelen én drijfmest kan aanwenden in één werkgang. Optioneel is er ook nog een zaaimachine op te bouwen. De richtprijs begint bij € 28.500.

Zoals het woord al zegt, haalt deze machine onkruid weg en brengt mest aan in de bovenste vijf tot tien centimeter. De zogenoemde schoffelbemester brengt de drijfmest zowel links als rechts van de rij. De roterende schoffel, die direct achter de mestuitloop zit, mengt vervolgens de mest met de grond. Het mengen van de grond met de mest voorkomt een eventuele verbranding van de maisplant bij sterke droge of zonnige omstandigheden. Volgens Evers levert deze machine, met name dankzij het roterende deel, ook in percelen met extreem veel onkruid uitstekend werk.

Met Evers zaaimachine

De schoffelbemester is optioneel met een (gras-)zaaimachine voor de onderzaai leverbaar. Er zijn vier versies leverbaar met werkbreedtes van 8 of 12 rijen en geschikt voor spoorbreedtes van 1,5 of 2,25 meter.

De basis van de machine is afkomstig van importeur Landkracht die de Busa roterende schoffel importeert vanuit Hongarije. Evers past dus deze machine aan voor drijfmesttanks. De basisversie van de 8-rijer kost ongeveer € 28.500.

https://youtu.be/z6wkl6NcwIU

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers schoffelbemester kan 16 maisrijen aan

Evers Agro introduceert een schoffelbemester voor 16 rijen mais, vier rijen meer dan de vorige grootste werkbreedte. Twee camera’s sturen een...
Afbeelding artikel

Evers vernieuwt graslandbeluchter

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo, bekend van onder andere graslandverzorgingsmachines, vernieuwt de graslandbeluchter. Evers voegt een 3-punts hefinrichting toe aan de...
Afbeelding artikel

Werktuig binnen handbereik met Macon werktuigendrager

Constructiebedrijf Macon uit Kraggenburg (Fl.) heeft onlangs een werktuigdrager gebouwd. De machine staat op een vaste spoorbreedte van 2.25 meter en...
Beheer
WP Admin