fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

De schoffelbemester: in één keer mest erin en onkruid eruit

De Evers Agro schoffelbemester is leverbaar in een 8- en 12-rijige uitvoering en hangt achter een mesttank. Het doel: bemesten, schoffelen en zaaien (optie) in één werkgang.

Fabrikant Evers in Almelo introduceert een machine waarmee je kan schoffelen én drijfmest kan aanwenden in één werkgang. Optioneel is er ook nog een zaaimachine op te bouwen. De richtprijs begint bij € 28.500.

Zoals het woord al zegt, haalt deze machine onkruid weg en brengt mest aan in de bovenste vijf tot tien centimeter. De zogenoemde schoffelbemester brengt de drijfmest zowel links als rechts van de rij. De roterende schoffel, die direct achter de mestuitloop zit, mengt vervolgens de mest met de grond. Het mengen van de grond met de mest voorkomt een eventuele verbranding van de maisplant bij sterke droge of zonnige omstandigheden. Volgens Evers levert deze machine, met name dankzij het roterende deel, ook in percelen met extreem veel onkruid uitstekend werk.

Met Evers zaaimachine

De schoffelbemester is optioneel met een (gras-)zaaimachine voor de onderzaai leverbaar. Er zijn vier versies leverbaar met werkbreedtes van 8 of 12 rijen en geschikt voor spoorbreedtes van 1,5 of 2,25 meter.

De basis van de machine is afkomstig van importeur Landkracht die de Busa roterende schoffel importeert vanuit Hongarije. Evers past dus deze machine aan voor drijfmesttanks. De basisversie van de 8-rijer kost ongeveer € 28.500.

https://youtu.be/z6wkl6NcwIU

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Online schoffelonderdelen van Steketee bestellen via webshop

Hengers Agro wil via de webshop Schoffelonderdelen.nl rechtstreeks onderdelen aan klanten verkopen.
Afbeelding artikel

Robot-werktuigdrager Farmdroid FD 20 staat 24 uur per dag paraat op de akker

TREKKER neemt een kijkje bij bio-akkerbouwer Mark Buijze, die onlangs een Farmdroid FD20 in gebruik nam.
Afbeelding artikel

Evers schoffelbemester kan 16 maisrijen aan

Evers Agro introduceert een schoffelbemester voor 16 rijen mais, vier rijen meer dan de vorige grootste werkbreedte. Twee camera’s sturen een...
Beheer
WP Admin